Basescu: "Putin vrea influenta in regiune. De cate ori il intrebi de ce nu isi ia tancurile gaseste o explicatie"

Basescu:

Intotdeauna am spus ca marii prieteni trebuie sa fie mai departe de frontierele tale", a raspuns Traian Basescu, intrebat de ce a exclus Parisul de pe Axa Bucuresti - Londra - Washington pe care si-a construit politica externa.

acum 106 luni (4 May 2015)

"De ce nu m-am dus pe relatia traditionala cu Franta? Intotdeauna am spus ca marii prieteni trebuie sa fie mai departe de frontierele tale", a raspuns Traian Basescu, intrebat de ce a exclus Parisul de pe Axa Bucuresti - Londra - Washington pe care si-a construit politica externa.

In privinta Rusiei, pe de alta parte, fostul presedinte ramane la opinia ca "vrea infuenta in regiune". "Pe Putin, de cate ori il intrebi de ce nu respecta acordul de la Istanbul, sa isi ia tancurile, gaseste o explicatie. E responsabilitatea oamenilor politici de la Chisinau sa nu se mai faca in continuare ca nu inteleg", a spus Basescu.

Fostul presedinte a adaugat ca a avut doua discutii pe larg cu Vladimir putin in timpul mandatelor sale, la care "tot timpul Moldova a fost subiectul de discutie". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro