Basescu: Oricine ar afirma ca mi-a spus sa fac un pact cu Ponta este mincinos

Basescu: Oricine ar afirma ca mi-a spus sa fac un pact cu Ponta este mincinos

Probabil stiti ca orice declaratie a mea sau a premierului este procesata de orice cancelarie asa ca pot sa va spun ca oricine ar spune: noi -- de afara, noi -- ambasadele, noi -- sefii statului cutare si cutare (...) i-am spus presedintelui sa faca un pact cu Ponta eu ii spun ca este mincinos.

acum 108 luni (17 Sep 2014)

Seful statului a comentat declaratia premierului potrivit careia el nu a semnat acordul de colaborare cu Traian Basescu, ci cu anumiti actori institutionali, care si-au respectat in mare parte prevederile documentului, si ca seful statului era "doar un mandatar", scrie AGERPRES. Probabil stiti ca orice declaratie a mea sau a premierului este procesata de orice cancelarie asa ca pot sa va spun ca oricine ar spune: noi -- de afara, noi -- ambasadele, noi -- sefii statului cutare si cutare (...) i-am spus presedintelui sa faca un pact cu Ponta eu ii spun ca este mincinos. A fost o solutie pe care am gasit-o eu cu consilierii mei la Presedintie prin care, dupa neincrederea uriasa instalata in vara anului 2012, sa probez ca totusi omul acesta care a incalcat toate regulile democratiei a fost capabil sa-si puna semnatura pe un angajament.

El a spus ca ceea ce s-a intamplat in vara anului 2012 a fost absurd, aratand ca in Franta, presedintele acestei tari, Francois Hollande, a ajuns in sondaje la 13% din cauza masurilor pe care le-a luat si nu indrazneste nimeni sa-l suspende din functie. (...) Daca parlamentarii francezi ar avea minte cata are Calin Popescu Anton Constantin Tariceanu -- inima zburdalnica -- cu siguranta ar propune o suspendare, dar acolo sunt oameni politici care respecta si institutia prezidentiala, si legile si Constitutia", a afirmat Basescu. "Imi place mie de el ca este zburdalnic, cand ma uit la el ca arata ca un pensionar si il duce capul la suspendari nu-ti vine sa crezi", a explicat Basescu. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro