Basescu merge la Parchetul General in calitate de suspect in dosarul Firea. "Procurorul General este suspect ca a impuscat oameni la Revolutie"

Fostul presedinte Traian Basescu a precizat ca a fost citat in calitate de suspect la Parchetul General, acolo unde a fost reclamat pentru santaj, victima fiind Gabriela Firea. Le-am primit (documentele, n.r.) cu un biletel pe care era scris 10.000 de euro, de la domana Udrea, pe care il avea de la Oreste Teodorescu, care ceruse 10.000 de euro ca sa-i dea doameni Udrea aceste documente. Aceasta problema a ajuns pe masa judecatorilor Curtii Consitutionale, care au decis in 13 noiembrie 2014 ca suspendarea urmaririi penale a presedintelui din motive de imunitate este constitutionala, respingand exceptia ridicata in dosarul in care senatorul Gabriela Firea a contestat decizia procurorilor privind plangerea sa referitoare la faptul ca ar fi fost santajata de Traian Basescu. Traian Basescu a mai spus ca ii recomanda premierului Victor Ponta sa nu o ia pe "senatoarea santajista" Gabriela Firea ca purtator de cuvant la alegeri pentru coalitie, pentru ca aceasta poarta ghinion barbatului despre care spune ca vrea sa il protejeze.

acum 70 luni (16 Mar 2015)

Fostul presedinte Traian Basescu a precizat ca a fost citat in calitate de suspect la Parchetul General, acolo unde a fost reclamat pentru santaj, victima fiind Gabriela Firea.

"Numai ca eu sunt suspect ca am facut o declaratie iar Nitu e suspect ca a impuscat oameni la Revolutie, ca a tras, Procurorul general. Era in trupele de securitate si el scrie in declaratia lui ca li s-a spus ca traga inspre Dorobanti unde se miscau teroristi si el probabil ca a impuscat cativa teroristi, ce sa faca", a declarat Traian Basescu.

In octombrie 2012, dupa audierile pentru functia de procuror general, la iesirea din sala CSM, Nitu a declarat jurnalistilor ca a primit, in baza legii, 8.000 de metri patrati, ca urmare a certificatului de revolutionar. Militarii care au participat la Revolutia din 1989 au beneficiat, ca si civilii, de 10.000 de metri patrati de teren, iar in cazul celor 78 li s-a dat cate 8.000, "ca atat a putut Primaria", a precizat el.

Fostul sef al Parchetelor militare, Dan Voinea a sustinut intr-un interviu din 2013, ca actualul procuror geneneral Tiberiu Nitu "are in dosarul Revolutiei o declaratie in care recunoaste ca a tras la Televiziune".

Le-am primit (documentele, n.r.) cu un biletel pe care era scris 10.000 de euro, de la domana Udrea, pe care il avea de la Oreste Teodorescu, care ceruse 10.000 de euro ca sa-i dea doameni Udrea aceste documente. Ancheta redeschisa la finalul mandatului

Anchetatorii au redeschis, in 30 decembrie 2014, dosarul in care Gabriela Firea il acuza pe Traian Basescu de santaj, intrucat fostul sef al statului nu mai beneficiaza de imunitate.

Cercetarile in acest dosar au fost suspendate de procurori pana la finalizarea mandatului de presedinte al lui Traian Basescu.

Parchetul instantei supreme anunta, in 18 aprilie 2014, ca a dispus urmarirea penala pentru santaj, in urma plangerii formulate de Gabriela F... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro