Basescu: Legile serviciilor secrete trebuie modificate

Presedintele Traian Basescu a declarat ca este nevoie de o dezbatere pe tema serviciilor secrete in societatea romaneasca si de modificarea legilor de functionare. "Daca eu nu lansam subiectul inainte de a termina mandatul, ca sunt lucruri de facut in ceea ce priveste controlul asupra servicilor de informatii, si nu numai cele doua, aceste dezbateri trebuie sa existe in societate ca sa creasca increderea, si nu teama de ele.

acum 115 luni (31 Oct 2014)

Presedintele Traian Basescu a declarat ca este nevoie de o dezbatere pe tema serviciilor secrete in societatea romaneasca si de modificarea legilor de functionare. Cand vad lachei la TV care spun 'Vai, cum am lovit noi in securitatea nationala...' Sunt o preocupare a societatii in orice stat democratic, o veghe continua pentru ca sunt detinatorii unor informatii extrem de sensibile cu care pot face orice", a afirmat Traian Basescu la Realitatea TV.

Seful statului a considerat ca este o obligatie ca inainte de terminarea mandatului sau sa lanseze dezbaterea pe aceasta tema.

"Daca eu nu lansam subiectul inainte de a termina mandatul, ca sunt lucruri de facut in ceea ce priveste controlul asupra servicilor de informatii, si nu numai cele doua, aceste dezbateri trebuie sa existe in societate ca sa creasca increderea, si nu teama de ele. La 25 de ani de la Revolutie daca nu suntem pregatiti... Eu recunosc ca am avut o incredere totala in neimplicarea serviciilor in cei 10 ani, iar faptul ca a aparut cazul Melescanu in tandem cu premierul, aceasta supraveghere de la Paris mi-au zdruncinat putin increderea", a precizat Basescu. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro