Basescu: Le-am propus si lui Ghimpu si Timofti sa fie presedintii Romaniei Mari, nu doar lui Voronin

Basescu: Le-am propus si lui Ghimpu si Timofti sa fie presedintii Romaniei Mari, nu doar lui Voronin

Tu ca sa ai garantia ca Moldova fi integrata, pana la alegeri, de buna-seama, cu acordul Parlamentelor, cu norma votului Parlamentulelor si sa luam decizia asta, dar hai hotaraste-te ca voi n-o sa intrati in Uniunea Europeana niciodata, lucru care este valabil si acum", a declarat fostul presedinte al Romaniei.

acum 97 luni (26 Jan 2016)

Traian Basescu a fost intrebat, la postul de televiziune "Nasul TV", despre propunerea facuta lui Vladimir Voronin de a fi presedinte al Romaniei Mari. Tu ca sa ai garantia ca Moldova fi integrata, pana la alegeri, de buna-seama, cu acordul Parlamentelor, cu norma votului Parlamentulelor si sa luam decizia asta, dar hai hotaraste-te ca voi n-o sa intrati in Uniunea Europeana niciodata, lucru care este valabil si acum", a declarat fostul presedinte al Romaniei.

In acelasi timp, Traian Basescu a adaugat ca nu a spus public despre acest lucru pentru ca era in functia de presedinte. "Eu am spus tuturor demnitarilor moldoveni ca Republica Moldova are doua variante: ori intra in Uniunea Europeana, ceea ce presupune costuri enorme si nu au garantia ca vor intra vfreodata in UE, ori aleg drumul scurt care este unirea cu Romania.

Amintim ca Traian Basescu a dezvaluit, pe 24 ianuarie, in cadrul unui eveniment dedicat Zilei Unirii Principatelor, ca a discutat cu Vladimir Voronin despre unirea celor doua state, propunandu-i sa fie presedinte al Romaniei Mari. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro