Basescu face plangere la CEDO pentru ca instanta i-a respins inregistrarea partidului sub denumirea de Miscarea Populara

Basescu face plangere la CEDO pentru ca instanta i-a respins inregistrarea partidului sub denumirea de Miscarea Populara

Instanta a respins cererea de inregistrare a Miscarii Populare pentru ca denumirea si sigla noului partid seamana foarte mult cu Partidul Miscarea Populara, se arata in motivarea deciziei Curtii de Apel Bucuresti. "Denumirea partidului Miscarea Populara nu se deosebeste de cea a Partidului Miscarea Populara decat in mod neinsemnat, sub aspect grafic, iar diferenta sub aspect fonetic este inexistenta, numele sunand identic cu cel al Partidului Miscarea Populara, aspect aflat in contradictie cu dispozitiile art.5 din legea partidelor politice care cere o diferenta clara a denumirii partidului nou infiintat", se arata in opinia judecatoarei Roua Pop.

acum 99 luni (20 Mar 2016)

"Va pot spune ca in mod cert vom face o plangere la CEDO pentru implicarea abuziva a statului in inregistrarea unui partid. Intr-o tara in care se inregistreaza zilnic doua, trei partide nu mi se pare intamplator ca exact MP a fost partidul pentru care procurorii s-au luptat cu toata forta statului pentru a nu se inregistra.

Instanta a respins cererea de inregistrare a Miscarii Populare pentru ca denumirea si sigla noului partid seamana foarte mult cu Partidul Miscarea Populara, se arata in motivarea deciziei Curtii de Apel Bucuresti.

"Denumirea partidului Miscarea Populara nu se deosebeste de cea a Partidului Miscarea Populara decat in mod neinsemnat, sub aspect grafic, iar diferenta sub aspect fonetic este inexistenta, numele sunand identic cu cel al Partidului Miscarea Populara, aspect aflat in contradictie cu dispozitiile art.5 din legea partidelor politice care cere o diferenta clara a denumirii partidului nou infiintat", se arata in opinia judecatoarei Roua Pop.

Potrivit articolului 5 din Legea partidelor politice, "fiecare partid politic trebuie sa aiba denumire integrala, denumire prescurtata si semn permanent propriu. Denumirea integrala, denumirea prescurtata si semnul permenent trebuie sa se deosebeasca clar de cele ale partidelor anterior intregistrate, fiin interzisa utilizarea acelorasi simboluri grafice, aricare ar fi figura geometrica in care sunt incadrate".

Fostul presedinte Traian Basescu si Elena Udrea, primul presedinte ales al PMP, s-au aratat indignati de decizia instantei. Mai mult, judecatorii CAB au admis contestatia in complet de divergenta, desi zilnic sunt infiintate noi partide. PMP, refaceti listele de semnaturi pentru candidati!", a reactionat Basescu, pe pagina sa de Facebook. face contestatie la decizia Tribunalului de inregistrare!!!??? Iar instanta de judecata, CAB (Curtea de Apel Bucuresti - n.r. ), dupa ce initial un judecator din... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro