Basescu, despre Constantin Stroe: "Daca toti managerii ar fi facut ce a facut el, astazi aveam o industrie mult mai puternica"

Basescu, despre Constantin Stroe:

Sambata seara, premierul Dacian Ciolos si-a exprimat, pe pagina sa de Facebook, regretul pentru moartea lui Constantin Stroe, pe care l-a numit un "profesionist dedicat fabricii de automobile de la Mioveni de la inceputul carierei pana in ultima zi de viata. Constantin Stroe a avut o relatie speciala si cu Paul Schiaucu, fost presedinte APIA (Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania) si fost vicepresedinte OICA (Organizatia Internationala a Constructorilor de Automobile), cu care a fost coleg ani buni la Dacia. Cine a fost Constantin Stroe Constantin Stroe a contribuit esential la scrierea istoriei Uzinei Automobile Dacia, pentru care a lucrat ca sef de atelier, inginer-sef, director tehnic si director general (1990-2002), ulterior ocupand functia de vicepresedinte al Consiliului de Administratie (2002-2015), iar apoi ramanand doar membru al CA al companiei Dacia Automobile SA.

acum 57 luni (18 Dec 2016)

Constantin Stroe se afla la ziua sotiei sale, in Bucuresti, pe data de 17 decembrie, atunci cand a suferit un anevrism care i-a provocat o hemoragie cerebrala.

Fost director general la Dacia in perioada 1990-2002 si vicepresedinte al Consiliului de Administratie de la Dacia (2002-2015), Constantin Stroe era presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM). Constantin Stroe este omul care practic se confunda cu istoria Dacia si care a fost artizanul privatizarii uzinei de la Mioveni.

Sambata seara, premierul Dacian Ciolos si-a exprimat, pe pagina sa de Facebook, regretul pentru moartea lui Constantin Stroe, pe care l-a numit un "profesionist dedicat fabricii de automobile de la Mioveni de la inceputul carierei pana in ultima zi de viata. Si datorita viziunii sale, Dacia este azi una dintre cele mai vandute si respectate marci auto din Europa si o carte de vizita a Romaniei".

Unul dintre oamenii cu care Constantin Stroe a avut o relatie foarte speciala si stransa este Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei. De altfel, chiar Constantin Stroe spunea in urma cu doi ani si jumatate ca rolul lui Traian Basescu in privatizarea Dacia "a fost de exceptie. In cei 10 ani cand Traian Basescu a fost presedintele Romaniei, Constantin Stroe s-a intalnit cu acesta de 16 ori la Cotroceni si de fiecare data, ca urmare a acestor intalniri, Traian Basescu "a ajutat exemplar uzina Dacia", dupa cum marturisea acelasi Constantin Stroe in 2014.

Am stat de vorba cu fostul presedinte Traian Basescu despre personalitatea celui care a fost Constantin Stroe.

"Pentru mine, Constantin Stroe a fost unul dintre cei mai mari manageri pe care i-a avut Romania. A reusit sa fabrice vechea Dacie si a avut generozitatea sa fie un sustinator fara rezerve al privatizarii Daciei cu Renault, salvand astfel productia de automobile din Romania. Aduceti-va amin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro