Basescu: Cand presedintele nu recunoaste o hotarare definitiva, el da un exemplu clar cum se raporteaza la justitie

Basescu: Cand presedintele nu recunoaste o hotarare definitiva, el da un exemplu clar cum se raporteaza la justitie

Si daca eu, sefa DNA sau presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, as fi considerat ca nu este o hotarare definitiva corecta, dar din respect pentru justitie, mai ales ca eram si intr-un mare conflict de interese, nu as fi cerut sa se judece prin cale extraordinara de atac. De asemenea, Basescu sustine ca dosarul lui Horia Gerogescu, fostul sef al ANI, a fost intrumentat ca represalii pentru faptul ca ar fi insistat ca dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis sa fie judecat inainte de alegerile prezidentiale.

acum 47 luni (31 Jul 2016)

Traian Basescu a adus mai multe exemple in sprijinul afirmatiei sale recent ca statul de drept tinde sa se transforme intr-un stat mafiot. Familia Iohannis a fost deposedata de una din case printr-o hotarare definitiva a Curtii de Apel din Brasov. El a spus ca nu-i multumit, drept pentru care s-a si aprobat revizuirea si mutarea procesului la Pitesti. Si daca eu, sefa DNA sau presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, as fi considerat ca nu este o hotarare definitiva corecta, dar din respect pentru justitie, mai ales ca eram si intr-un mare conflict de interese, nu as fi cerut sa se judece prin cale extraordinara de atac.

De asemenea, Basescu sustine ca dosarul lui Horia Gerogescu, fostul sef al ANI, a fost intrumentat ca represalii pentru faptul ca ar fi insistat ca dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis sa fie judecat inainte de alegerile prezidentiale. "Sunt convins ca nu Iohannis a presat, dar au fost slugute care au spus: ", sustine fostul presedinte.

El a precizat ca, desi este convins de nevinovatia fratelui sau, nu a contestat in public hotararea prin care acesta a fost condamnat.

Riscam sa plecam de la statutul de stat de drept catre un stat care reactioneaza cand atingi trei-patru persoane, ceea ce-i nepermis", considera Traian Basescu.

Acesta a estimat ca Romania ar putea pierde procese la CEDO in cazul in care persoane anchetate de catre DNA ar depune plangere pentru faptul ca informatii din dosarele lor au fost remise presei sau pentru ca au fost purtate in catuse in fata camerelor de televiziune. Cum un functionar public sau un politician este responsabil, si un magistrat este responsabil sa nu aiba o atitudine discretionara", a conchis Basescu.

Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, unde este sediul unei banci, in noiembrie anul trecut, in urma unei decizii a Curtii de Apel Brasov, dupa un proces care a durat mai mult de 16 ani. Soti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro