Basescu admite propriul esec in problema Rosia Montana si arunca vina pe primari: "Puteau utiliza bani europeni pentru locuri de munca"

Presedintele PMP nu a ratat ocazia sa il atace in problema lipsei locurilor de munca si pe primarul din Alba Iulia, Mircea Hava: "Sunt convins ca atunci cand vor merge la vot alegatorii din Alba Iulia vor spune da domule primar, este frumos, ai facut Cetatea, am vazut ca ai acolo oameni care prezinta onorul imbracati in costume de epoca, dar nu am vazut locuri de munca.

acum 83 luni (10 Apr 2016)

"O tara care a dat inapoi Uniunii Europene sapte miliarde de euro pentru ca nu ia putut cheltui, este o tara care dovedeste o capacitate administrativa sub orice cricica. Acesti bani puteau fi utilizati pentru autostrazi, modernizari de cai ferate, regularizari de rauri, dar puteau fi utilizati si pentru a se crea locuri de munca si solutii de munca alternative la zone monoindustriale", a afirmat fostul presedinte. Basescu a precizat ca prin consultare cu populatia primarii ar fi putut gasi alternative pentru locuri de munca in Apuseni. "Stiu ca motii sunt obisnuiti sa fie prin traditie mineri sa scoata aurul la suprafata, dar daca pentru moment nu pot sa o faca era obligatia administratiilor locale sa finanteze si alte tipuri de activitati in zona Rosia Montana. Nu s-au gasit niste primari hotarati sa utilizeze banii europeni sa creeze alt tip de activitati in aceste zone monoindustriale? Fostul presedinte a participat la Alba Iulia la evenimentul de lansare a candidatilor PMP Alba in alegerile locale. Presedintele PMP nu a ratat ocazia sa il atace in problema lipsei locurilor de munca si pe primarul din Alba Iulia, Mircea Hava: "Sunt convins ca atunci cand vor merge la vot alegatorii din Alba Iulia vor spune da domule primar, este frumos, ai facut Cetatea, am vazut ca ai acolo oameni care prezinta onorul imbracati in costume de epoca, dar nu am vazut locuri de munca. De fiecare data s-a pronuntat in favoarea proiectului privat al companiei Rosia Montana Gold Corporation pe motiv ca se creeaza locuri de munca. De altfel, la inceputul evenimentului desfasurat duminica la Alba Iulia, Traian Basescu a recunoscut ca demersurile sale in problema Rosiei Montana au fost un esec. "Alba este un judet pe care l-am vizitat de multe ori, uneori cu realizari, alteori cu esecuri daca ne referim la Rosia Montana", a spus Traian Basescu. Tariceanu este de un populism desantat" Alina Gorghiu, schimbare de optica, in Alba: "De cand sunt insarcinata, privesc politica altfel, cu mai m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro