Baroul Bucuresti anunta marti decizia privind cererea de excludere din avocatura a lui Victor Ponta

Baroul Bucuresti anunta marti decizia privind cererea de excludere din avocatura a lui Victor Ponta

"In sedinta de astazi, 13 septembrie 2016, analizand sesizarea doamnei avocat Monica Macovei cu privire la cererea de excludere a domnului Victor Ponta din Baroul Bucuresti, tinand cont de faptul ca a fost depusa o dovada ca a fost formulata o plangere impotriva ordinului ministrului Educatiei Nationale prin care a fost retras titlul de doctor, in unanimitate, Consiliul Baroului Bucuresti a decis sa suspende solutionarea cererii de excludere pana cand vom sti ce anume va decide ministrul Educatiei Nationale, ministerul, cu privire la plangerea formulata de domnul avocat Victor Ponta.

acum 90 luni (13 Sep 2016)

UPDATE Decanul Baroului Bucuresti, Ion Dragne, a declarat ca decizia de suspendare a solutionarii cererii de excludere din avocatura a lui Victor Ponta, luata cu unanimitate de voturi, este "solutia inteleapta, pentru a nu crea o insecuritate in raporturile juridice". "In sedinta de astazi, 13 septembrie 2016, analizand sesizarea doamnei avocat Monica Macovei cu privire la cererea de excludere a domnului Victor Ponta din Baroul Bucuresti, tinand cont de faptul ca a fost depusa o dovada ca a fost formulata o plangere impotriva ordinului ministrului Educatiei Nationale prin care a fost retras titlul de doctor, in unanimitate, Consiliul Baroului Bucuresti a decis sa suspende solutionarea cererii de excludere pana cand vom sti ce anume va decide ministrul Educatiei Nationale, ministerul, cu privire la plangerea formulata de domnul avocat Victor Ponta. Am apreciat ca este o solutie inteleapta, pentru a nu crea o insecuritate in raporturile juridice, fiindca o eventuala revocare a ordinului prin care a fost retras titlul de doctor ar avea consecinte implicite, indirecte si cu privire la decizia pe care noi am fi dat-o astazi", a spus Dragne, citat de news.ro.

Baroul Bucuresti a decis prin vot sa suspende decizia pana cand Instanta va da o solutie in cazul procesului deschis de Ponta prin care solicita anularea Ordinului de ministru prin care se retrage titlul de doctor.

Fostul premier Victor Ponta a formulat, in luna august, o plangere in Instanta pentru anularea ordinului de ministru al Educatiei din 1 august prin care i s-a retras titlul de doctor pe motiv ca teza nu a respectat standardele de etica a cercetarii stiintifice. Europarlamentarul preciza saptamana trecuta ca titlul de doctor i-a fost retras lui Victor Ponta de catre ministrul Educatiei, ca atare el nu mai poate fi avocat. Ponta se tine cu dintii de titlu Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a propus pe 30 iunie retragerea titlului de doct... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro