Baronul Stancu a fost revocat din functia de presedinte al CJ Braila. Ordinul a fost emis de prefectul Brailei, dupa ce Stancu a fost dovedit incompatibil

Baronul Stancu a fost revocat din functia de presedinte al CJ Braila. Ordinul a fost emis de prefectul Brailei, dupa ce Stancu a fost dovedit incompatibil

In calitate de presedinte al Consiliului Judetean Braila, Bunea Stancu a intocmit si adoptat atat expunerile de motive, cat si hotararile Consiliului Judeten Braila, si a semnat contractele de asociere intre Consiliul Judetean Braila cu SC Clubul de Fotbal Braila SA, respectiv cu Asociatia Sportiva Handbal Club "Dunarea" Braila, in baza carora a fost incasata suma totala de 7.512.207 lei, informa Agentia Nationala pentru Integritate (ANI).

acum 111 luni (26 Nov 2014)

"Prefectul Judetului a emis ordinul prin care se constata incetarea inainte de termen a mandatului presedintelui Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu. Ordinul a fost transmis catre Gheorghe Bunea Stancu, iar Consiliul Judetean a fost instiintat de demiterea acestuia", a declarat directorul Cancelariei Prefecturii Braila, Mircea Tudosie.

Din momentul informarii, potrivit legii, Stancu are un termen de 10 zile in care poate ataca decizia prefectului in contencios administrativ. Imediat dupa aceea urmeaza o perioada de maxim 90 de zile in care trebuie organizate alegeri anticipate.

Marti, 18 noiembrie, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a dat castig de cauza Agentiei Nationale de Integritate (ANI) in dosarul "Sportul", unde presedintele suspendat al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost dovedit ca se afla in conflict de interese.

In 31 august 2012, ANI anunta ca presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a incalcat regimul juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, dupa ce a semnat contracte de asociere cu doua cluburi sportive controlate de firme unde el este actionar majoritar, potrivit ANI.

In calitate de presedinte al Consiliului Judetean Braila, Bunea Stancu a intocmit si adoptat atat expunerile de motive, cat si hotararile Consiliului Judeten Braila, si a semnat contractele de asociere intre Consiliul Judetean Braila cu SC Clubul de Fotbal Braila SA, respectiv cu Asociatia Sportiva Handbal Club "Dunarea" Braila, in baza carora a fost incasata suma totala de 7.512.207 lei, informa Agentia Nationala pentru Integritate (ANI). Alexandru Nazare, co-presedinte la PNL Braila, a declarat, la scurt timp dupa verdictul (ICCJ), ca plecarea lui Stancu este necesara pentru "a se inchide un capitol negru din istoria Brailei". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro