Baronul Nicusor contra Raed Arafat: "Elicopterul avea flotoare. Hai sa vedem, le mai gaseste in Siutghiol??"

Baronul Nicusor contra Raed Arafat:

"Elicopterul avea flotoare, comandate de mine, avea troliu, adica ham pentru scos victimele din apa, doua motoare, zbor pe timp de zi si de noapte si cate si mai cate. Balbele din misiunea de salvare a echipajului SMURD, dupa prabusirea elicopterului Raed Arafat, pe contul sau de Facebook, la 8 decembrie: "In scurt timp, operatiunile de salvare din sud-estul tarii se vor desfasura mai eficient"

acum 98 luni (16 Dec 2014)

"Elicopterul avea flotoare, comandate de mine, avea troliu, adica ham pentru scos victimele din apa, doua motoare, zbor pe timp de zi si de noapte si cate si mai cate.

Am refuzat sa schimb destinatia elicopterului, era cumparat din fonduri europene pentru judetul Constanta si judetul Dobrici, pentru supraveghere, interventie, salvare si interconectare.

Elicopterul CJC este la standarde mai ridicate decat SMURD, ca este luat pentru doua tari, Romania si Bulgaria.

Ancheta de la Aviatie va stabili daca elicopterul avea montate flotoarele cu care fusese prevazut in dotare.

"Fiind un elicopter pentru misiuni pe uscat, nu pentru largul marii, vom vedea daca existau montate flotoarele care ar fi permis plutirea elicopterului.

El a evitat sa avanseze vreo explicatie pentru prabusirea unui elicopter cu doar 180 ore de zbor la activ, cumparat cu 5,6 milioane lei. Ce a aparut nu stim", a raspuns secretarul de stat la ipoteza unei erori de pilotaj.

Raed Arafat: "Destinatia elicopterului a fost si a ramas una medicala"

Acesta spune ca acuzatiile aduse de presedintele Consiliului Judetean Constanta sunt nefondate. Singura modificare a fost trecerea lui de la un operator privat la aviatia Ministerului Afacerilor Interne. Aparatul de zbor avea destinatie medicala si a inceput sa faca misiuni medicale conform unui protocol, urma sa realizeze inclusiv misiuni transfrontaliere cu Bulgaria.

Potrivit acestuia, elicopterul nu avea dotarile necesare pentru a survola marea, insa el putea zbura peste lacuri. Din ce mi-au spus pilotii, acele flotoare sunt folosite pentru iesirea in largul marii, nu pentru lac, prin urmare ele nu erau necesare. Insa am inteles de la ei ca nici macar atunci cand elicopterul se afla in subordinea Consiliului Judetean Constanta si l-am preluat de la operatorul privat acele folotoare nu erau mont... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro