Baronul Gheorghe Nichita, reinstalat la sefia PSD Iasi, desi este urmarit penal si se autosuspendase "pana la clarificarea situatiei juridice"

Baronul Gheorghe Nichita, reinstalat la sefia PSD Iasi, desi este urmarit penal si se autosuspendase

Baronul Gheorghe Nichita, suspendat din functia de primar al Iasiului printr-un ordin al Prefecturii, este din nou sef al filialei judetene a PSD. Femeia i s-a confesat speriata intr-o seara: "Ma urmareste un Seat negru" Armata de slugi a baronului Nichita VIDEO Adina Samson, fosta iubita a primarului de Iasi, declaratii extrem de grave despre Nichita: "M-a batut, m-a amenintat cu violul si cu moartea" De ce a intrat DNA in patul lui Nichita.

acum 105 luni (5 Aug 2015)

Baronul Gheorghe Nichita, suspendat din functia de primar al Iasiului printr-un ordin al Prefecturii, este din nou sef al filialei judetene a PSD. Nichita se autosuspendase din toate functiile detinute in PSD, inclusiv din cea de vicepresedinte la nivel national, pe data de 7 mai, la scurt timp dupa ce procurorii DNA l-au plasat in arest la domiciliu pentru un caz de abuz grav in serviciu.

"Astazi am avut o discutie cu presedintele PSD Victor Ponta, prin care i-am adus la cunostinta faptul ca ma suspend din toate functiile pe care le detin in partid - cea de vicepresedinte la nivel national si cea de presedinte al organizatiei judetene a PSD Iasi.

Desi situatia juridica a lui Gheorghe Nichita nu s-a clarificat, iar baronul PSD este in continuare urmarit penal, membrii BPJ Iasi au votat astazi, 5 august, cu o larga majoritate reinstalarea lui Nichita in functia de sef al filialei locale.

Baronul PSD Gheorghe Nichita poate sa iasa din casa de joi, 3 iulie, dupa aproape doua luni in care a fost arestat la domiciliu. Odata cu eliberarea sub control judiciar, instanta a mai decretat si faptul ca primarul suspendat de Iasi nu poate sa-si exercite functia administrativa, de primar. Gheorghe Nichita este aproape de a fi pus sub acuzare intr-un nou dosar al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) urmare a unor declaratii incriminatorii facute de un fost subaltern. Nichita a fost indicat ca instigator al unor fapte de abuz in serviciu de catre fostul sef al Serviciului Urbanism da cadrul Politiei Locale Iasi, Stefan Avarvarei, cel care a decis sa colaboreze cu anchetatorii in dosarul in care Nichita este deja cercetat pentru fapte similare. In acest nou dosar, aflat pe rolul DNA Bucuresti, cel care ar fi fost instigat sa comita faptele de abuz in serviciu, Liviu Hliboceanu, fost sef al Politiei Locale, a fost deja pus sub acuzare de anchetatori. Femeia i s-a confesat speriata intr-o seara: "Ma urmar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro