Baronii penali se regrupeaza sub pulpana lui Liviu Dragnea

Baronii penali se regrupeaza sub pulpana lui Liviu Dragnea

Gheorghe Nichita s-a autosuspendat in luna mai din functia de vicepresedinte al PSD la nivel national, dar si din cea de presedinte al organizatiei judetene Iasi, dupa ce a inceput sa fie anchetat pentru abuz in functie. In calitate de primar, el i-a determinat pe sefii de la Politia Locala, dar si pe alti functionari sa faca verificari in baza de date si sa-i urmareasca amanta, Adina Samson. "PSD devine un partid nefrecventabil" Practic, in PSD nu se mai aplica in acest moment nici macar codul de integritate impus, mai mult de ochii lumii, de Victor Ponta, dar care a determinat, totusi, cateva suspendari din partid.

acum 105 luni (6 Aug 2015)

Primarul orasului Iasi, Gheorghe Nichita, a revenit in fruntea organizatiei judetene a PSD, desi este cercetat de procurorii DNA sub control judiciar. "Mi-am dat seama de faptul ca exista o sustinere foarte mare vizavi de a prelua aceasta conducere din nou a partidului si a-mi face cererea de incetare a autosuspendarii. Propunerea a plecat de la organizatiile teritoriale si de la primari.

Politologul Sorin Bocancea, profesor la Universitatea "Petre Andrei" din Iasi, a scris pe blogul adevarul.ro: "Se stia de ceva vreme ca Nichita umbla pe la primarii din judet pentru a le cere sa-l cheme disperati sa revina in functie. Cum poate tine unit partidul un individ care a transformat politia locala in propriul serviciu de securitate?", se intreaba Sorin Bocancea.

Gheorghe Nichita s-a autosuspendat in luna mai din functia de vicepresedinte al PSD la nivel national, dar si din cea de presedinte al organizatiei judetene Iasi, dupa ce a inceput sa fie anchetat pentru abuz in functie. In calitate de primar, el i-a determinat pe sefii de la Politia Locala, dar si pe alti functionari sa faca verificari in baza de date si sa-i urmareasca amanta, Adina Samson. Daca Nichita ar candida pentru inca un mandat de primar, cred ca ar avea sanse mari sa castige. Mircea Cosma s-a suspendat din functia de presedinte al PSD Prahova in urma cu aproape un an si jumatate, cand a fost pus sub urmarire penala de catre procurorii DNA. In urma cu doua saptamani a revenit insa la sefia organizatiei judetene, desi este cercetat sub control judiciar in dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, fiind acuzat de sprijinire a unui grup infractional. De asemenea, Cosma are interdictie de a-si exercita functia de presedinte al CJ Prahova. Asadar, Gheorghe Nichita si Mircea Cosma, ambii aflati sub control judiciar, si-au suspendat, practic, autosuspendarile din partid si au revenit la butoane.

Deciziile celor doi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro