Baritonul Stefan Ignat a inlocuit-o pe Beatrice Rancea in functia de director interimar al Operei Nationale Bucuresti

Baritonul Stefan Ignat a inlocuit-o pe Beatrice Rancea in functia de director interimar al Operei Nationale Bucuresti

Stefan Ignat , noul director al ONB, este absolvent al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti in anul 1995, a obtinut in acelasi an o bursa de studii la celebra scoala de muzica Mozarteum din Salzburg, iar in anul 2010 a obtinut doctoratul in Muzica la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi.

acum 30 luni (20 Dec 2017)

Pe 21 decembrie expira mandatul de director general interimar pe care il detine Beatrice Rancea, iar cel care o va inlocui pentru urmatoarele trei luni este baritonul Stefan Ignat, solist al Operei bucurestene.

Beatrice Rancea revine la Iasi pe postul de manager la Opera Nationala din Iasi, pe care l-a castigat prin concurs in luna aprilie a anului trecut, din luna mai 2017 fiind numita director interimar la Opera Nationala Bucuresti. Eu ma voi intoarce la Iasi, unde mai am un mandat de un an si jumatate pentru ca am un mandat de trei ani", a declarat Beatrice Rancea.

Stefan Ignat , noul director al ONB, este absolvent al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti in anul 1995, a obtinut in acelasi an o bursa de studii la celebra scoala de muzica Mozarteum din Salzburg, iar in anul 2010 a obtinut doctoratul in Muzica la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi. De-a lungul carierei, a colaborat cu Theatre du Capitole din Toulouse (Franta), Theater fur Voralberg din Bregenz (Austria), The Symphonic Orchestra Castilla y Leon (Spania), The Symphonic Orchestra de Euskadi (Spania), St. Margarethen Festival (Austria), Teatro Lirico di Cagliari, University of Illinois din Urbana Champaign, Teatro National Sao Carlos Lisabona (Portugalia), Festivalul de opera Gars am Kamp (Austria), fiind frecvent invitat pe scena tuturor Operelor din tara, ca si la ultimele editii ale Festivalului International "George Enescu". Este laureat al Premiului III la Concursul International de Canto Voci verdiane de la Busseto (Italia, 1997), in 2001 a primit Premiul Special din partea guvernului japonez, un an mai tarziu Premiul Ohanesian din partea Forumului Muzical Roman, iar in 2006 Premiul revistei Actualitatea muzicala pentru interpretarea rolului titular din opera "Oedipe" de George Enescu.

Repertoriul sau este vast si cuprinde lucrari de opera semnate de compozitori precum Wolfang Amadeus Mozart, Gioachi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro