Barbatul platit sa intretina relatii sexuale cu tinerele care ajung la pubertate, intr-un ritual de "curatare"
FOTO bbc.com (o parte din familia lui Eric Aniva) Toti cei implicati in aceste ritualuri sunt constienti de faptul ca aceste obiceiuri sunt condamnate de catre cei din afara comunitatii, nu doar de catre biserica, ci de catre ONG-uri si Guvern, care au lansat o campanie impotriva asa-numitelor "practici culturale daunatoare".
In unele regiuni sudice din Malawi, traditia spune ca atunci cand ajung la pubertate, fetele trebuie supuse unui ritual, in care intretin relatii sexuale cu un barbat platit, cunoscut sub numele de "hiena". Actul este vazut de catre batranii satului ca un ritual de "curatare" .
Eric Aniva, cunoscut sub numele de "hiena", poarta titlul traditional dat unui om angajat de comunitatile din mai multe parti indepartate din sudul Malawi, pentru a oferi ceea ce ei numesc "curatare sexuala. Daca un om moare, de exemplu, sotia sa trebuie sa se culce cu Aniva, inainte sa-l ingroape.
Cel mai socant este ca fetele, dupa prima lor menstruatie, sunt obligate sa faca sex pentru a marca trecerea lor de la copilarie la feminitate. Daca as fi refuzat, membrii familiei mele ar fi fost atacati de boli sau chiar sa moara .
Barbatul foloseste o radacina dintr-o planta care creste pe plan local, pe care o macina si o consuma cu apa, inainte de ritualul de curatare sexuala.
FOTO bbc.com
Aniva are in jur 40 de ani (nu-si cunoaste cu exactitate varsta) si are in prezent doua sotii, constiente de munca lui. El pretinde ca s-a culcat cu 104 de femei si fete - desi, de mult nu le mai tine socoteala. Barbatul are cinci copii, de a caror existenta stie, dar nu poate preciza cate dintre femeile si fetele pe care le-a suspus ritualului au ramas gravide.
Eric Aniva a povestit jurnalistilor BBC ca este unul dintre cei 10 barbati din aceasta regiune care, sub denimirea de "hiena", participa la astfel de ritualuri, fiind platiti intre 4 si 7 dolari, de fiecare data.
FOTO bbc.com (o parte din familia lui Eric Aniva)
Toti cei implicati in aceste ritualuri sunt constienti de faptul ca aceste obiceiuri sunt condamnate de catre cei din afara comunitatii, nu doar de catre biserica, ci de catre ONG-uri si Guvern, care au lansat o campani... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro