Barbatul care a sfidat toate masurile de securitate de la Casa Alba a pledat nevinovat

Barbatul care a sfidat toate masurile de securitate de la Casa Alba a pledat nevinovat

Omar Gonzalez a fost oficial acuzat in fata judecatoarei Deborah Robinson de patrundere ilegala intr-un edificiu protejat, port de arma periculoasa si posesie ilegala de munitii. Citeste si: Membri ai Congresului SUA cer demisia directorului Secret Service In momentul in care a fost imobilizat, intrusul, care sufera de stres posttraumatic dupa reintoarcerea din Irak, i-a spus unui agent ca era "preocupat de faptul ca situatia din Statele Unite se agraveaza si ca trebuia sa il sesizeze pe presedintele Obama pentru a informa populatia".

acum 102 luni (2 Oct 2014)

Omar Gonzalez a fost oficial acuzat in fata judecatoarei Deborah Robinson de patrundere ilegala intr-un edificiu protejat, port de arma periculoasa si posesie ilegala de munitii.

Imbracat intr-un combinezon de culoare portocalie, acuzatul, in varsta de 42 de ani, a pledat nevinovat pentru cele trei capete de acuzare, in cursul celei de-a doua infatisari in instanta. El a fost mentinut in arest de catre judecatoarea Robinson si risca o pedeapsa de pana la 16 ani de inchisoare.

"Credem ca o evaluare a responsabilitatii sale penale este lipsita de fundament", a declarat avocatul in cursul audierii.

Urmatoarea audiere a fost fixata pentru data de 21 octombrie.

Omar Gonzalez, in varsta de 42 de ani, a sarit gardul Casei Albe si a parcurs peste 60 de metri pe peluza, dupa care a intrat in cladirea Presedintiei SUA prin zona North Portico.

Presedintele american Barack Obama nu mai era la Casa Alba in momentul incidentului. Barack Obama, fiicele lui si un prieten parasisera Casa Alba cu patru minute inainte, indreptandu-se cu elicopterul spre resedinta de la Camp David (Maryland), unde familia prezidentiala a petrecut weekendul. Citeste si: Membri ai Congresului SUA cer demisia directorului Secret Service

In momentul in care a fost imobilizat, intrusul, care sufera de stres posttraumatic dupa reintoarcerea din Irak, i-a spus unui agent ca era "preocupat de faptul ca situatia din Statele Unite se agraveaza si ca trebuia sa il sesizeze pe presedintele Obama pentru a informa populatia". ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro