Barbatii singuri, mai putin fericiti decat femeile. Cum se explica paradoxul

Barbatii singuri, mai putin fericiti decat femeile. Cum se explica paradoxul

Barbatii, in schimb, se pare ca se simt mai bine atunci cand au parte de dragoste, starea lor generala de bine si activitatea lor fiind influentate de acest lucru", a declarat Flori Dragomir, co-fondator Sentimente.ro. La sondaj au raspuns 1.481 de membri ai site-ului de dating, cu media de varsta 36 de ani (femei) si 39 de ani (barbati), care lucreaza in domenii precum administratie, sanatate, invatamant, domeniul tehnic sau finante.

acum 60 luni (27 Mar 2018)

Doar 35% din barbatii singuri se declara fericiti, spre deosebire de 47% din femeile care nu au un partener. Ambele sexe spun ca dragostea este principalul motiv de fericire in viata lor,arata un sondaj Sentimente.ro facut cu ocazia Zilei Internationale a Fericirii, care s-a sarbatorit pe 20 martie.

"Desi, teoretic, femeile sunt considerate mai usor de influentat emotional, se pare ca, desi isi doresc sa se indragosteasca, simt ca fericirea lor nu depinde in totalitate de acest lucru. Barbatii, in schimb, se pare ca se simt mai bine atunci cand au parte de dragoste, starea lor generala de bine si activitatea lor fiind influentate de acest lucru", a declarat Flori Dragomir, co-fondator Sentimente.ro.

Starea de fericire ii face pe barbati (76%) sa simta ca totul le merge bine si isi fac mai multe planuri de viitor decat atunci cand se simt tristi (28%).

Ce cred ca ii face fericiti versus realitate

Barbatii cred ca femeile sunt mai fericite atunci cand sunt intr-o relatie, iar partenerul le rasfata (52%).

Doar 6% din barbati si-ar dori ca partenera lor sa-i lase sa se distreze in afara cuplului, cu prieteni de acelasi sex. Pentru a-si face iubita fericita, barbatii sunt dispusi sa faca totul impreuna cu aceasta (75%), sa o ceara de sotie (29%) sau sa o plimbe prin cele mai frumoase locuri din lume.

Femeile, pe de alta parte, s-ar declara fericite daca partenerul le-ar rasfata (39%) si le-ar spune zilnic ca sunt iubite (33%). Doar 11% considera casatoria un motiv suprem de fericire, fiind multumite de o relatie bazata pe incredere si comunicare, in care partenerii de cuplu sa petreaca foarte mult timp impreuna. De altfel, 75% din femeile singure considera ca a face totul impreuna egaleaza cu a-i aduce partenerului fericire. La sondaj au raspuns 1.481 de membri ai site-ului de dating, cu media de varsta 36 de ani (femei) si 39 d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro