Barbat diagnosticat cu botulism dupa ce a mancat o conserva de fasole cu carnati

Barbat diagnosticat cu botulism dupa ce a mancat o conserva de fasole cu carnati

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scantei din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Buzau, barbatul in varsta de 44 de ani din Patarlagele a inceput sa se simta rau la scurt timp dupa ce a mancat dintr-o conserva de fasole cu carnati in timp ce era la serviciu.

acum 90 luni (22 Mar 2017)

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scantei din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Buzau, barbatul in varsta de 44 de ani din Patarlagele a inceput sa se simta rau la scurt timp dupa ce a mancat dintr-o conserva de fasole cu carnati in timp ce era la serviciu.

"Pacientul s-a plimbat din 14 martie pe la mediul de familie, apoi a fost la UPU, internat apoi la ORL, intrucat simptomatologia de debut a botulismului este foarte nespecifica. Dupa care, internat fiind la ORL, a inceput sa prezinte paralizie de nervi cranieni, au chemati medici neurologi si infectionist, care au suspectat imediat bolulismul. Inspectorii au mers in localitatea Patarlagele, de unde au ridicat probe din conserve similare cu cea consumata de barbatul diagnosticat cu botulism.

"Imediat a fost trimisa o echipa la Patarlagele pentru a demara actiunea de control. Cei de la magazin ne-au declarat ca au avut in stoc doar sase asemenea conserve, din care au fost cumparate doua, una de catre barbatul care s-a imbolnavit si o alta de catre alt localnic, care nu a contractat boala. Trei dintre conservele ramase in magazin au fost sigilate, iar o alta a fost trimisa la Bucuresti pentru analize de laborator", a declarat medicul Marijean Milea, de la DSVSA Buzau.

La Buzau nu au mai fost cazuri de botulism de mai mult de sase ani.

Botulismul este o boala rara, grava, care este cauzata de o toxina produsa de o bacterie numita Clostridium botulinum, foarte periculoasa. Alimentele care pot duce la astfel de infectii sunt de obicei cele conservate. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro