Barack Obama: "Trebuie sa fie clar pentru toti cei care comploteaza impotriva SUA ca nu vom tolera astfel de amenintari"

Barack Obama:

Obama: "Vom invinge Statul Islamic" Americanii au demarat deja, de mai bine de o luna, astfel de atacuri - mai bine de 150 de raiduri - asupra militantilor din Irak, acolo unde gruparea a declarat chiar un califat islamic in partea de nord a tarii. Barack Obama, presedintele SUA Strategia de lupta Suplimentarea fortelor in aer va fi completata de accentuarea eforturilor pentru instruirea armatei irakiene, care deja a beneficiat de astfel de programe in trecut, fiind dotata si cu echipament american.Americanii au trimis deja aproape 300 de consilieri militari pe langa armata irakiana din iunie incoace, atunci cand jihadistii au demarat atacurile.

acum 56 luni (23 Sep 2014)

"Peste 40 de natiuni s-au oferit sa ne ajute pentru a combate Statul Islamic, pentru a antrena opozitia siriana si irakiana, pentru a taia finantarile grupului terorist. Trebuie sa fie clar pentru toti are comploteaza imptroiva SUA ca nu vom tolera amenintari si grupari teroriste", a subliniat Obama. Pe 10 septembrie, in ajunul celei de-a 13 comemorari a atacurilor teroriste de la 11 sptembrie, presedintele american Barack Obama a declarat un nou razboi terorismului. Dupa ce a fost aspru criticat pentru ca a declarat ca "nu exista o strategie a SUA pentru combaterea Statului Islamic", Obama a prezentat planul prin care Washingtonul si-a propus sa elimine aceasta noua amenintare terorista. Strategia americanilor se bazeaza pe atacuri aeriene, fie cu drone, fie cu avioane de lupta si, pentru prima data, vor viza si pozitii din Siria ale extremistilor. "Nu voi ezita sa actionez impotriva Statului Islamic in Siria, precum si in Irak. In colaborare cu guvernul irakian, vom extinde actiunile noastre dincolo de protejarea compatriotilor si misiuni umanitare si vom viza Statul Islamic, pentru a sustine fortele irakiene in ofensiva lor", a declarat Obama.

Obama: "Vom invinge Statul Islamic" Americanii au demarat deja, de mai bine de o luna, astfel de atacuri - mai bine de 150 de raiduri - asupra militantilor din Irak, acolo unde gruparea a declarat chiar un califat islamic in partea de nord a tarii. "Obiectivul nostru este clar: vom slabi si intr-un final vom invinge Statul Islamic", a subliniat presedintele american, adaugand ca jihadistii sunniti care au decapitat jurnalistii americani apartin "unei organizatii teroriste care nu are alta viziune decat masacrul celor care i se opun". Desi Obama nu a oferit o data la care vor incepe atacurile aeriene, expertii in strategie militara sustin ca este o chestiune de zile pana cand vor avea loc primele raiduri. In colaborare cu guvernul irakian, vom extinde actiunile noastre dincolo de protejarea compatriotilor si misiuni um... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro