Barack Obama, cu chip de maimuta pe tocatoare puse in vanzare intr-un lant de supermarketuri din Rusia

Barack Obama, cu chip de maimuta pe tocatoare puse in vanzare intr-un lant de supermarketuri din Rusia

Tocatoarele comercializate de reteaua Bahetle prezentau o familie de maimute, figura presedintelui american fiind imprimata pe fata celui mai tanar membru. Suntem dezolati ca un astfel de produs a putut ajunge in rafturile noastre", a declarat Valentina Moiseieva, o purtatoare de cuvant al lantului Bahetle, citata de agentia TASS.

acum 88 luni (11 Dec 2015)

Tocatoarele comercializate de reteaua Bahetle prezentau o familie de maimute, figura presedintelui american fiind imprimata pe fata celui mai tanar membru. Suntem dezolati ca un astfel de produs a putut ajunge in rafturile noastre", a declarat Valentina Moiseieva, o purtatoare de cuvant al lantului Bahetle, citata de agentia TASS. "In opinia noastra, este inacceptabil ca un magazin sa fie utilizat pentru provocari politice", a adaugat ea, precizand ca reteaua de magazine a depus o reclamatie la furnizorul sau moscovit.

"Este dezgustator sa vezi o manifestare rasista atat de evidenta in raioanele magazinelor din Rusia", a reactionat purtatorul de cuvant al Ambasadei SUA la Moscova pe Twitter. El a postat apoi o fotografie cu scuzele lantului de magazine, multumind "colegilor de la Bahetle pentru ele".

Bahetle este un lant de supermarketuri cu sediul in Tatarstan, o republica din centrul Rusiei populara pe tot teritoriul tarii.

Un incident asemanator a avut loc in 2013, cand fosta campioana olimpica la patinaj artistic Irina Rodnina a publicat pe contul sau Twitter un fotomontaj reprezentandu-l pe presedintele american Barack Obama in timp ce i se intindea o banana, noteaza AFP. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro