Banii autorului. "Daca nu stii sa schimbi o baterie la chiuveta nu esti barbat"

Banii autorului.

Asta e bucsa de la bateria noua de la chiuveta, dracu'm-a pus sa-mi cumpar baterie din banii de pe carte, mai bine ma duceam in Carturesti si-mi luam un brat de carti si mancam hamburgheri pana vomam, dar mi-a trebuit baterie noua, cea veche curgea rau, ma incarca la intretinere, poftim!, de ce nu se potriveste bucsa asta cu tevile mele de la bucatarie?, am dat o groaza de bani pe baterie, a fost printre cele mai ieftine de la Romstal, n-am castigat atatia bani de pe carte ca sa-mi iau o baterie de fite, pentru ca n-am bucatarie ca in reclamele idioate de la TV, in care familii fericite se extaziaza in fata unei margarine, bateria mea are garantie trei ani, dar nu i se potrivesc bucsele!

acum 59 luni (27 Mar 2015)

>

Asa mi-a zis instalatorul, domnu' Simion, bucse de 8 pe 30! Nu vreau sa raman cu bateria nemontata la chiuveta tocmai acum, sambata seara! Doua bucse de 8 pe 30, mai mici decat bucsa din palma mea, care este de 10 pe 30. Asta e bucsa de la bateria noua de la chiuveta, dracu'm-a pus sa-mi cumpar baterie din banii de pe carte, mai bine ma duceam in Carturesti si-mi luam un brat de carti si mancam hamburgheri pana vomam, dar mi-a trebuit baterie noua, cea veche curgea rau, ma incarca la intretinere, poftim!, de ce nu se potriveste bucsa asta cu tevile mele de la bucatarie?, am dat o groaza de bani pe baterie, a fost printre cele mai ieftine de la Romstal, n-am castigat atatia bani de pe carte ca sa-mi iau o baterie de fite, pentru ca n-am bucatarie ca in reclamele idioate de la TV, in care familii fericite se extaziaza in fata unei margarine, bateria mea are garantie trei ani, dar nu i se potrivesc bucsele! Daca m-as fi priceput, as fi economisit 50 de lei, plata domnului Simion.

"Cu meseria asta n-ai sa apuci pensia", mi-a spus bietul tata cand i-am zis ca renunt la inginerie. Dar acum iti dau dreptate, bai, tata!, daca nu stii sa schimbi o baterie la chiuveta nu esti barbat. Esti carpa de spalat vase!

Intram in parcarea de la Praktiker Vitan. Banii mei de pe carte, futu-i! Intru ca o furtuna in magazin, intreb de bucsa, la fiting-uri!, sunt indrumat, e un stand special cu suruburi, bucse si piulite. Acum, sambata seara, cum sa traiasca familia mea fara apa la bucatarie? Il sun si-i zic ce-am luat si el zice ca nu-s bune imbinarile, se incarca degeaba conducta, luati doua furtune de 8! Cer doua furtune de 8. Total: 46 de lei, futu-i!

E trecut de zece noaptea. Ma uit la jetul de apa rece care curge in chiuveta. Ar trebui sa lipesc pe baterie o eticheta cu numele cartii, ca sa se stie ca din banii astia am cumparat-o. Imi amintesc ca mai am in casa o biblioteca, o comoda si o canapea, toate cumparate din scrisul meu. Sa le p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro