Banicioiu: Fiecare calator, care ajunge in Romania, din Africa, este luat in evidenta de autoritati

Banicioiu: Fiecare calator, care ajunge in Romania, din Africa, este luat in evidenta de autoritati

Ministrul a precizat ca fiecare calator, care ajunge in Romania din Africa, este luat in evidenta de autoritati cand intra in tara, pentru a i se evalua starea de sanatate.

acum 72 luni (14 Oct 2014)

Ministrul a precizat ca fiecare calator, care ajunge in Romania din Africa, este luat in evidenta de autoritati cand intra in tara, pentru a i se evalua starea de sanatate. (...) Toti cei care au intrat in Romania pana acum (veniti din Africa - n.r.) sunt monitorizati de DPS, starea de sanatate fiindu-le evaluata la fiecare doua zile", a declarat Nicolae Banicioiu.

Seful Biroului Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in Romania, Victor Olsavsky, a precizat ca autoritatile romane s-au angajat sa monitorizeze starea de sanatate a cetatenilor romani, care calatoresc intr-o zona din Africa afectata de Ebola sau care lucreaza acolo, si vin periodic acasa, pentru a putea fi surprinsa o eventuala imbolnavire. Cel mai important este faptul ca acei cetateni romani stiu despre ce este vorba si este atat in interesul lor, cat si in interesul familiei lor ca sa se supuna acestei monitorizari. Monitorizarea consta in cateva lucruri simple: verificarea starii de sanatate si a temperaturii si este efectuata de catre directiile de sanatate publica. Autoritatile romane sunt instiintate de catre firmele care au lucratori romani in Africa, dar si de catre angajatii care revin in tara, ei afland deja despre aceasta procedura. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro