Bani publici tocati pe o brosura turistica plina de greseli: cum a ajuns Manastirea Bogdana sa arate ca Putna

Bani publici tocati pe o brosura turistica plina de greseli: cum a ajuns Manastirea Bogdana sa arate ca Putna

Aceasta publicatie de 110 pagini, tiparita in 40.000 de exemplare, este tiparita prin intermediul programului "Regio - initiativa locala. Realizatorii acestei brosuri sunt cei de la SC PDE Strategii si Investitii SRL Buzau, cu punct de lucru in Bucuresti, o firma ce a incasat de la CJ Suceava 54.000 de lei pentru a realiza brosurile in care turistilor le sunt prezentate frumusetile Bucovinei.

acum 79 luni (17 Aug 2016)

Aceasta publicatie de 110 pagini, tiparita in 40.000 de exemplare, este tiparita prin intermediul programului "Regio - initiativa locala. Pe langa Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, sunt parteneri la acest important proiect de promovare a Bucovinei: Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regional, Guvernul Romaniei, Consiliul Judetean (CJ) Suceava.

Realizatorii acestei brosuri sunt cei de la SC PDE Strategii si Investitii SRL Buzau, cu punct de lucru in Bucuresti, o firma ce a incasat de la CJ Suceava 54.000 de lei pentru a realiza brosurile in care turistilor le sunt prezentate frumusetile Bucovinei.

Extrem de slab documentata, continand in principal extrase din presa locala ori de pe site-urile institutiilor istorice, culturale ori turistice aflate la dispozitie pe internet, cartulia pentru care s-au cheltuit atatia bani publici este plina de erori. Si nu doar o singura data, ci de patru ori, de fiecare data cand au facut referire la Manastirea Bogdana in textele publicate in cele patru limbi. FOTO Danut Zuzeac

Colectia plina de sculptori

Una dintre cele mai vizibile probleme o reprezinta insa neglijarea totala a corecturii finale, care a condus la greseli ortografice dintre cele mai evidente. Astfel, dincolo de despartirile in silabe anapoda la capatul randurilor, cum ar fi "sucev-enilor", cititorul poate afla in alta parte despre "focuti de tabara". Acelasi ghid informeaza si ca "cea mai mare colectie de autor din tara", la Muzeul de Arta "Ion Irimescu", adaposteste "300 sculptori", si nu "sculpturi". Este un ghid a carui valoare a fost de aproximativ 50.000 de lei, finantarea fiind asigurata de Consiliul Judetean Suceava in luna martie a acestui an", a declarat pesedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur.

Alte stiri pe aceasta tema:

Cum a fost sanctionat profesorul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro