Bani negri in sportul-alb: un fost finalist la Australian Open, arestat pentru ca a cedat deliberat un meci

Bani negri in sportul-alb: un fost finalist la Australian Open, arestat pentru ca a cedat deliberat un meci

Fost finalist la Australian Open (2006), la juniori, avand ca cea mai buna clasare a carierei un loc 187 in 2010, a fost arestat de poltia din New South Wales (Australia), pentru ca a aranjat un meci din 2013, de la un turneu Future, disputat Towoomba, la vest de Brisbane.

acum 77 luni (20 Feb 2015)

Numele lui Nick Lindhal probabil ca nu va spune nimic. Fost finalist la Australian Open (2006), la juniori, avand ca cea mai buna clasare a carierei un loc 187 in 2010, a fost arestat de poltia din New South Wales (Australia), pentru ca a aranjat un meci din 2013, de la un turneu Future, disputat Towoomba, la vest de Brisbane.

Ancheta a pornit dupa ce o casa de pariuri a sesizat ca se pariaza masiv pe infrangerea lui Nick Lindhal.

Acesta nu este primul caz de acest gen, iar tenismenii romani au recunoscut ca au fost si contactati de oameni din mafia pariurilor.

Iata ce declara Victor Hanescu intr-un interviu acordat "Adevarul":

"Eram mai tanar, cred ca la primul meu meci intr-un turneu ATP, in Croatia, la Umag. Mi-au oferit o suma mare de bani si mi-au spus ca ii intereseaza ca eu sa pierd meciul. Mi-am sunat antrenorul sa-i spun ce se intampla si el mi-a zis ca nici nu vrea sa auda de asa ceva. Pana la urma, mi-am dat seama ca nu pot sa o fac, ca nu stiu in ce ma bag. Le-am spus ca nu ma intereseaza si n-au zis nimic, au plecat si m-au lasat in pace.

Si Marius Copil a afirmat, pentru sportnews.ro, ca i s-au oferit 30.000 de euro doar pentru a pierde un set: "Am avut o oferta, la turneul de la Miami, ca sa trantesc un meci! Mi-a scris cineva pe Facebook ca imi da 30.000 de euro, ca sa pierd un set. Mi l-am sters, fiindca am primit mesaje urate: injuraturi, amenintari cu moartea, ca , ca te omoara", a declarat Copil. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro