Bancile au inasprit accesul la creditele ipotecare

La sedinta de politica monetara din 10 martie, BCE a redus, pentru prima data in istoria institutiei, dobanda de baza la nivelul zero si a majorat peste asteptari achizitiile lunare de obligatiuni de la 60 pana la 80 de miliarde de euro.

acum 94 luni (19 Apr 2016)

Banca Centrala Europeana

Bancile din zona euro au inasprit standardele pentru acordarea creditelor ipotecare, desi a crescut cererea pentru acest tip de imprumuturi, iar tendinta va continua in acest trimestru, a anuntat ieri Banca Centrala Europeana (BCE). Aproximativ 4% dintre banci au raportat o inasprire a standardelor lor interne pentru acordarea creditelor ipotecare, conform unui studiu realizat de institutia europeana, citat de Agerpres.

La sedinta de politica monetara din 10 martie, BCE a redus, pentru prima data in istoria institutiei, dobanda de baza la nivelul zero si a majorat peste asteptari achizitiile lunare de obligatiuni de la 60 pana la 80 de miliarde de euro. Tot in sedinta de politica monetara de luna trecuta, BCE a decis sa reduca si dobanda la depozite cu 10 puncte de baza, pana la minus 0,40%, precum si dobanda la facilitatea de creditare marginala cu cinci puncte de baza, pana la 0,25%. Prin reducerea dobanzii ce se aplica bancilor care stocheaza lichiditatile in exces la banca centrala pentru o perioada de 24 de ore, institutia de la Frankfurt vrea sa stimuleze bancile sa acorde mai multe credite pentru a dinamiza consumul si investitiile in Europa. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro