Banca Transilvania: cel mai mare profit din sistem

Banca Transilvania: cel mai mare profit din sistem

Dupa ce in 2014 suferise o pierdere de 2,6 mi¬liarde lei, BCR a reusit sa revina pe profit, raportand un castig de 963 milioane lei, iar avand in vedere cele 60 miliarde lei active in administrare, cele mai multe din Romania, corespunde un ROA de 1,60%, de peste trei ori mai mult fata de cel al intregului grup (0,48%).

acum 95 luni (19 May 2016)

Bancile romanesti au fost anul trecut printre cele mai profitabile institutii de acest gen din Europa, luand in calcul indi?catorul ROA (return on assets), care masoara profitabilitatea activelor administrate reprezentand raportul dintre profitul net si totalul activelor, potrivit unei analize Mediafax.

Cu un profit de 2,4 miliarde Banca Transilvania si-a adjudecat primul loc in topul celor mai profitabile banci din Romania, fiind sustinut si de includerea castigului dupa achi¬zitia Volksbank Romania (1,65 miliarde lei). Practic, BT a realizat un profit de 5,1 lei la fiecare 100 lei active administrate, echivalentul unui ROA de 5,1%.

Erste Bank, grupul bancar prezent in sapte tari din Europa, are prin BCR 511 agentii in Romania si 2,9 milioane de clienti. Dupa ce in 2014 suferise o pierdere de 2,6 mi¬liarde lei, BCR a reusit sa revina pe profit, raportand un castig de 963 milioane lei, iar avand in vedere cele 60 miliarde lei active in administrare, cele mai multe din Romania, corespunde un ROA de 1,60%, de peste trei ori mai mult fata de cel al intregului grup (0,48%). ... Citeste intreg articolul pe evz.ro