Balul desemnarii guvernului s-a incheiat, divertismentul continua. Ce urmeaza pentru Cabinetul Grindeanu

Balul desemnarii guvernului s-a incheiat, divertismentul continua. Ce urmeaza pentru Cabinetul Grindeanu

Iar cand milioanele de pesedisti, in loc sa se pregateasca de Sarbatori cu sarmale si cozonaci, scriau pancarte pentru iminentul mega-miting de sustinere a valorilor democratiei si a candidaturii lui Sevil Shhaideh pentru functia de premier, seful lor de partid le comunica dintr-o data ca l-a gasit pe presedintele de la Timis pentru ravnita functie!

acum 46 luni (4 Jan 2017)

>

Instalarea cabinetului Grindeanu s-a facut printr-un frumos joc de sunet si lumini pentru a aduce putina emotie si suspans in procesul tehnic de preluare a puterii de catre Liviu Dragnea. Dupa declaratiile de la televizor, Romania se afla in pragul abisului politic. Iohannis impotriva PSD, pus pe "razboi total" si coalitia majoritara hotarata sa-l dea jos pe presedinte in cel mai scurt timp posibil, dar dupa cel putin doua-trei zile de analiza a situatiei. Intre timp inamicii ireductibili aveau timp de intalniri la o cafea, sa se vada, sa se cunoasca mai mai bine, inainte sa declanseze razboiul total de pe ecranele televizoarelor. Nici vorba de criza constitutionala, nici vorba de razboi total! Iar cand milioanele de pesedisti, in loc sa se pregateasca de Sarbatori cu sarmale si cozonaci, scriau pancarte pentru iminentul mega-miting de sustinere a valorilor democratiei si a candidaturii lui Sevil Shhaideh pentru functia de premier, seful lor de partid le comunica dintr-o data ca l-a gasit pe presedintele de la Timis pentru ravnita functie!

La fel de brusc, doamnei Shhaideh i s-a creat o legenda, amenintarile la care a fost supusa, pentru a i se acoperi retragerea, dupa care a primit postul de vicepremier si ministru al Dezvoltarii in noua formula Grindeanu.

Iar pentru ca totul e bine cand se sfarseste cu bine, balul se sparge cand presedintele Iohannis, plecat la munte, gaseste timp sa-i trimita lui Grindeanu un SMS si sa scoata tara din criza! Cresc salariile si pensiile, se ieftinesc preturile, se elimina 102 taxe, banii se indreapta spre buzunarele romanilor. E drept, cu o mica intarziere de o luna, dar ce mai conteaza in fata acestui corn al abundentei care a devenit guvernarea PSD-ALDE.

Pentru Grindeanu si echipa sa, pusa la Palatul Victoria ca sa dea socoteala in Kiseleff, nu se pune problema sa nu livreze populatiei ceea ce s-a promis. Din alta parte nu are de unde, decat de la investitii, solutia tuturor guvernelor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro