Balul de Absolvire al Primei Scoli Romanesti

O parte dintre aceste probleme ale arhivei ar putea lua sfarsit si multumita donatiilor facute de cei peste 130 de participanti la "Balul de Absolvire al Primei Scoli Romanesti", unde s-a colectat suma de 17.720 de lei. In trei luni de la declansarea campaniei pe Facebook, numeroase vedete de teatru, televiziune, balet, muzica, specialisti din diverse domenii academice au transmis mesaje de solidaritate cu ideea redescoperirii, conservarii si promovarii tezaurului nostru cultural national, crescand astfel gradul de incredere al oamenilor in initiativa noastra.

acum 95 luni (26 May 2016)

Recent, Clubul Rotary Kronstadt Brasov a scris cateva randuri importante in povestea de secole a Primei Scoli Romanesti din Scheii Brasovului.

Astfel, evenimentul anului pentru Clubul Rotary Kronstadt, respectiv "Balul de Absolvire al Primei Scoli Romanesti", desfasurat in 20 mai a.c., a strans laolalta intreaga comunitate locala, de la invitatii la bal, lideri din sfera economica, politica, sociala, culturala a municipiului si judetului, pana la sponsori, vedete si oameni simpli care ne-au sustinut online prin mesaje si like-uri.

De asemenea, pe parcursul intregii campanii intitulata "Rotary sustine Prima Scoala Romaneasca", ne-am bucurat de sprijinul extraodinar al presei locale (televiziuni,radio, presa scrisa si online), care a mediatizat toate actiunile legate de acest eveniment.

Scopul proiectului promovat de Rotary a fost acela de a ajuta la reabilitarea, conservarea si promovarea Muzeului Prima Scoala Romaneasca, o institutie culturala de interes national si universal.

Arhiva Primei Scoli numara peste 30 de mii de carti si sase mii de documente.

O parte dintre aceste probleme ale arhivei ar putea lua sfarsit si multumita donatiilor facute de cei peste 130 de participanti la "Balul de Absolvire al Primei Scoli Romanesti", unde s-a colectat suma de 17.720 de lei.

In trei luni de la declansarea campaniei pe Facebook, numeroase vedete de teatru, televiziune, balet, muzica, specialisti din diverse domenii academice au transmis mesaje de solidaritate cu ideea redescoperirii, conservarii si promovarii tezaurului nostru cultural national, crescand astfel gradul de incredere al oamenilor in initiativa noastra. Asa se face ca peste 100 de mii de oameni au vizitat pagina noastra de facebook "Rotary sustine Prima Scoala Romaneasca" au dat like-uri si ne-au transmis mesaje de sustinere!

Totodata,ne-am bucurat de sustinerea si incurajarile nasilor nostri din Rotary Octo Bucuresti, a conf.univ.dr Stefan Ciochin... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro