Balteala ca mod de existenta. "Dodon s-a agitat ca un Hopa-Mitica fara ca din agitatia asta sa iasa ceva pentru biata Basarabie"

Balteala ca mod de existenta.

S-a agitat ca un Hopa-Mitica de circ, intre insultele la adresa Romaniei (unde nu-l baga in seama nici gunoierii) si temenelele la adresa Rusiei, fara ca din agitatia asta sa iasa ceva pentru biata Basarabie si, mai ales, pentru oamenii de acolo. Ca sa vina de la Bruxelles si Bucuresti numai banii -- fie si mai putini --, nu si DNA, nu si OLAF, nu si competenta si principiile.

acum 33 luni (15 May 2017)

Moldovenii, adica romanii locuind in regiunea istorica Moldova -- din care face parte organica si teritoriul dintre Prut si Nistru --, traiesc in cea mai mare parte in Romania. Absolut toti romanii din Moldova ramasa in componenta Romaniei, dupa raptul sovietic din 1944, il detesta pe Dodon, pe care il considera un mancurt, si resping toate consideratiile lui ignorant-bolsevice privind istoria si identitatea "moldoveneasca". Transnistria nu da doi bani pe el, aderarea dubioasa la Uniunea Euroasiatica nu aduce absolut nici un beneficiu, nu s-a creat nici un nou loc de munca, iar statul supravietuieste in continuare datorita celor care muncesc in Uniunea Europeana si imprumuturilor pe care le faciliteaza Acordul de asociere la UE. Adica factor de mediere si de dialog in societatea din Republica Moldova. A tot incercat, impotent, sa dizolve Parlamentul, sa contracareze Guvernul, sa antagonizeze regiuni, etnii si grupuri sociale. S-a agitat ca un Hopa-Mitica de circ, intre insultele la adresa Romaniei (unde nu-l baga in seama nici gunoierii) si temenelele la adresa Rusiei, fara ca din agitatia asta sa iasa ceva pentru biata Basarabie si, mai ales, pentru oamenii de acolo. El este, dimpotriva, consecinta unei strategii inteligente si perverse, menite sa "inghete" Republica Moldova intr-o zona gri, aflata intre asocierea la UE si revenirea in lagarul ex-sovietic. Cei care l-au conceput ne cunosc foarte bine pe noi, romanii, si stiu ca nu vom impinge niciodata Basarabia spre dezastru, numai ca sa scapam de ei. De aceea, ei l-au promovat pe dodonul din strada Nicolae Iorga: ca sa impinga relatiile cu UE si Romania cat mai jos, fara, insa, a le rupe. Ca sa vina de la Bruxelles si Bucuresti numai banii -- fie si mai putini --, nu si DNA, nu si OLAF, nu si competenta si principiile. Toata lumea castiga, mai putin cetatenii Republicii Moldova: oligarhii vor continua sa fure tot, Moscova va primi garantii ca Basarabia va ramane Republica Moldova, Romania se va multumi cu gandul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro