Baietel cu penisul ars de un medic din Iasi. Victima a ramas cu micropenis dupa procedura ratata din spital

Baietel cu penisul ars de un medic din Iasi. Victima a ramas cu micropenis dupa procedura ratata din spital

Procurorii ieseni au finalizat un dosar penal in care cercetat a fost un medic de la Spitalul de Copii "Sfanta Maria", acuzat ca ar fi ars penisul unui copil. "Inculpatul Savu Bogdan a recunoscut ca leziunile traumatice suferite de pacient ca urmare a interventiei chirurgicale din data de 20.11.2008 au fost cauzate in contextul antementionat, cu precizarea ca, de fapt, electrocauterul ar fi suferit o defectiune pe perioada procesului de cauterizare, fiind respecata procedura standard de operare a tehnicii medicale", se mentioneaza in rechizitoriu.

acum 48 luni (28 Jun 2016)

Procurorii ieseni au finalizat un dosar penal in care cercetat a fost un medic de la Spitalul de Copii "Sfanta Maria", acuzat ca ar fi ars penisul unui copil. Bogdan Savu a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, fiind acuzat de neglijenta in serviciu.

Potrivit rechizitoriului intocmit in acest caz, obtinut de "Adevarul", cazul a avut loc in 2008, insa a ajuns in vizorul Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi abia in 2013, urmare a unei sesizari facute de parintii micutului. a mers cu copilul ei de 27 de saptamani, in noiembrie 2008, la Spitalul de Copii "Sfanta Maria" din Iasi. In baza expertizelor realizate in timpul anchetei, procurorii ieseni au concluzionat: "In concret, culpa inculpatului consta in neadaptarea corespunzatoare a intensitatii curentului de coagulare/taiere a electrocauterului marca Gimmi Alphatom 400, in sensul ca aceasta a fost excesiva, cu consecinta producerii unei plagi arse de gradul I-II la nivelul fetei dorsale a penisului, fiind afectate aspectul si functionalitatea acestuia", au precizat procurorii.

Acestia au invocat faptul ca, potrivit fisei postului medicului Savu, acesta "raspunde de buna utilizare a apraturii medicale" si avea obligatia sa se asigure ca aparatul folosit functioneaza la parametri normali, inainte de a incepe procedura. Ulterior vatamarii copilului, expertii care au analizat acest caz au concluzionat ca "personalul medical a reactionat corespunzator complicatiilor aparute, avand o atitudine chirurgicala medicala si de terapie intensiva adecvata."

Ce spune medicul

Bogdan Savu a fost audiat la Parchet in acest caz precizand ca nu este vinovat de comiterea faptei si ca bebelusul ar fi fost ranit din cauza unei presupuse defectiuni a electrocauterului. "Inculpatul Savu Bogdan a recunoscut ca leziunile traumatice suferite de pacient ca urmare a interventiei chirurgicale din data de 20.11.2008 au fost cauzate i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro