"Baiatul meu e un erou". Marturia dureroasa a parintelui care a acceptat sa doneze organele fiului sau de 7 ani

Paul - Nicholas Calin, un copil de sapte ani din Iasi, este inger pazitor pentru cinci romani bolnavi. Ulterior, in cursul zilei de miercuri, 08 noiembrie, un baietel de cinci ani din Botosani care facea dializa din prima luna de viata a primit sansa la o viata normala gratie unui rinichi prelevat de la Paul.

acum 63 luni (10 Nov 2017)

Paul - Nicholas Calin, un copil de sapte ani din Iasi, este inger pazitor pentru cinci romani bolnavi. Printre ei, un alt micut de cinci ani care a facut dializa din prima luna de viata. Tatal baiatului a povestit pentru "Adevarul" ca micutul de sapte ani si-a dorit dintotdeauna sa ajunga sa salveze lumea, asa cum reuseau personajele sale favorite: Super Man si Spider - Man.

"De miercuri, Paul este ingerul unor oameni, este frate cu eroii sai favoriti, Superman si Spider - Man. Baiatul meu a fost dorit enorm de mine si de sotia mea. Am doua fete acum de 14 si 15 ani si ne-am dorit mult si un baiat. De ziua mea, de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, Dumnezeu mi l-a luat. El si-a luat mingea preferata pe care i-am adus-o din Germania, a luat 10 lei din portofel pentru ceva dulce si a plecat. Paul s-a dus dupa ea si a fost lovit cam la un metru jumatate de trotuar. A fost in coma de gradul III-IV la inceput, apoi in coma severa, urmata de moarte cerebrala", a mai relatat Magurianu.

Micutul, elev in clasa 0 la o scoala din Iasi, a fost internat dupa accident la Spitalul de Copii "Sfanta Maria" din Iasi. La o saptamana de la evenimentul rutier, medicii l-au declarat pe Paul in moarte cerebrala, iar parintii sai au fost de acord sa-i doneze organele. O echipa mixta de medici ieseni si bucuresteni i-au prelevat rinichii, ficatul si corneea. Ulterior, in cursul zilei de miercuri, 08 noiembrie, un baietel de cinci ani din Botosani care facea dializa din prima luna de viata a primit sansa la o viata normala gratie unui rinichi prelevat de la Paul. Apoi am vorbit cu sotia, am plans impreuna si am zis ca trebuie sa fim de acord. Pentru noi este inca foarte greu, maine ne pregatim de inmormantare, dar avem o alinare ca am facut o bucurie unor suferinzi", a adaugat Mihaita Magurianu.

Paul-Nicholas Calin va fi inmormantat sambata, 11 noiembrie, la Cimitirul Petru si Pavel din Iasi.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro