Baiatul care a batut o profesoara cu teava de la calorifer a rupt teza notata cu 5.00 de femeie in fata clasei. Lucrarea a fost recorectata la presiunile mamei elevului

Baiatul care a batut o profesoara cu teava de la calorifer a rupt teza notata cu 5.00 de femeie in fata clasei. Lucrarea a fost recorectata la presiunile mamei elevului

Initial, in luna decembrie, cu ocazia evaluarii semestriale, teza elevului de 12 ani a fost notata de profesoara Anca Antip cu nota 4.50, in catalog, fiind trecuta, prin rotunjire, nota 5.00. Profesoara: "Imi doresc ca acest copil sa devina un adult responsabil" In fata conducerii scolii, elevul a negat ca el ar fi agresat-o pe profesoara de limba romana, fiind sustinut si de mama sa. Agresiunea comisa de elevul de 12 ani impotriva profesoare de la scoala din Todiresti a starnit un val de indignare printre cadrele didactice din intreaga tara.

acum 88 luni (17 Jan 2017)

Initial, in luna decembrie, cu ocazia evaluarii semestriale, teza elevului de 12 ani a fost notata de profesoara Anca Antip cu nota 4.50, in catalog, fiind trecuta, prin rotunjire, nota 5.00. Cum diferenta dintre nota initiala si cea dupa recorectare este de un punct, potrivit prevederilor statului elevilor, nota din catalog urmeaza sa fie cea stabilita dupa recorectare, adica 4.

Recorectarea tezei a fost realizata de dascali care nu predau la clasa elevului.

La sfarsitul semestrului, consiliul profesoral al scolii din Todiresti urmeaza sa stabileasca nota la purtare a elevului care, prin gestul sau huliganic, a starnit revolta in randul opiniei publice.

Dupa vacanta de iarna, elevul a revenit la cursuri, insa comportamentul acestuia nu s-a schimbat, acesta agresand in continuare elevi si sfidand cadrele didactice.

Agresiunea care a starnit un val de indignare

Profesoara Anca Antip are 29 de ani si preda limba romana de sapte ani. Fiica de invatator, a dorit sa calce pe urmele parintelui, revenind in satul natal (comuna vasluiana Todiresti) ca profesor. Pe 11 decembrie, a terminat ultima ora in jurul orelor 18.10, dupa care, la fel ca in fiecare seara, a plecat pe jos catre casa, situata la cateva sute de metri de unitatea de invatamant.

Dupa ce a parasit curtea scolii, la nici 100 de metri distanta, in fata Primariei Todiresti, profesoara a fost atacata cu o teava pe la spate. Atacatorul a fost recunoscut imediat de profesoara: un baiat de 12 ani, din clasa a VI-a, cunoscut ca fiind un elev cu grave probleme de comportament. A continuat sa ma loveasca, i-am spus ca nu este bine ce face si sa se opreasca, insa a continuat si mi-a replicat: Ce vrei, fa?

FOTO Urmele agresiunii suferite de profesoara Anca Antip

Imediat dupa ce in apararea profesoarei au sarit cetatenii aflati in zona, elevul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro