Baiat de 12 ani, violat si umilit de un tanar de 17 ani. Ce au decis judecatorii in cazul agresorului

Avand in vedere ca agresorul este inca minor, Judecatoria Barlad a dispus aplicarea unei masuri educative de internare intr-un centru de detentie, timp ce patru ani. Tanarul, al carui tata a fost condamnat in urma cu zece ani tot pentru infractiuni sexuale, l-a acostat pe baiatul de 12 ani, si sub amenintarea cu moartea l-a dus pe un camp, unde la violat si supus unor perversiuni sexuale greu de imaginat.

acum 88 luni (8 Dec 2016)

Avand in vedere ca agresorul este inca minor, Judecatoria Barlad a dispus aplicarea unei masuri educative de internare intr-un centru de detentie, timp ce patru ani. In plus, judecatorii l-au obligat, ca in solidat cu mama sa, sa achite victimei suma de 10.000 de lei cu titlu de daune morale. 6 Cod procedura penala , persoana vatamata va fi instiintata cu privire la eliberarea in orice mod sau evadarea inculpatului din locul de detentie", se mai precizeaza in sentinta pronuntata pe 6 decembrie de Judecatoria Barlad. Victima a fost acostata de tanarul Vasile Pletea, cunoscut in sat ca fiind extrem de agresiv, el fiind cercetat pentru mai multe furturi si talharii.

Tanarul, al carui tata a fost condamnat in urma cu zece ani tot pentru infractiuni sexuale, l-a acostat pe baiatul de 12 ani, si sub amenintarea cu moartea l-a dus pe un camp, unde la violat si supus unor perversiuni sexuale greu de imaginat. Agresorul a stat fugar pe campuri cateva zile, fiind prins de politisti pe raza localitatii Ivesti.

Adolescentul de 17 ani s-a aflat in atentia Protectiei Copilului, mai multa vreme, date fiind problemele de comportament. Ulterior, dupa cateva luni de plasament, baiatul a fost reintegrat in familie, la cererea parintilor. Problemele de comportament ale acestuia nu au disparut, in ciuda programelor de consiliere la care a fost supus. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro