Bacsisul va fi trecut pe un bon fiscal separat si se va taxa cu 16%. Ce a decis Guvernul pentru fiscalizarea ciubucului

Ce este bacsisul Prin bacsis se intelege orice suma de bani oferita in mod voluntar de client, in plus fata de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de catre operatorii economici, precum si restul dat de vanzator clientului si nepreluat de acesta in mod voluntar. In cazul unei diferente intre 100 si 1.000 de lei inclusiv, dar mai mica de 1% din valoarea inregistrata in casa de marcat, amenda este cuprinsa intre 10.000 si 15.000 de lei, iar daca este peste 1% amenda urca la 20.000 de lei si se suspenda pentru 30 de zile activitatea operatorului economic pentru unitatea de vanzare la care s-a constatat contraventia, incepand cu cea de-a doua abatere constatata intr-un interval de doi ani.

acum 63 luni (22 Apr 2015)

Ce este bacsisul

Prin bacsis se intelege orice suma de bani oferita in mod voluntar de client, in plus fata de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de catre operatorii economici, precum si restul dat de vanzator clientului si nepreluat de acesta in mod voluntar.

Bacsisul nu poate fi asimilat unei livrari de bunuri sau unei prestari de servicii, se arata in proiectul de ordonanta de urgenta a Guvernului. Registru pentru banii personali

La ora inceperii programului de lucru, banii personali detinuti de angajatii firmei care isi desfasoara activitatea in unitatea de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, sunt inregistrati intr-un registru de bani personali, special intocmit in acest sens.

Orice suma de bani inregistrata in plus fata de suma inregistrata la ora inceperii programului de lucru nu reprezinta suma justificata prin registrul de bani personali.

La solicitarea organelor de control, atunci cand se afla in incinta unitatii de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor in care isi desfasoara activitatea si in timpul programului de lucru, angajatii operatorului economic sunt obligati sa prezinte sumele de bani aflate asupra lor. Cum se sanctioneaza contraventiile

Daca diferenta constatata de inspectorii fiscali este de pana la 1% inclusiv, dar nu mai mult de 100 de lei inclusiv, din valoarea inregistrata in casa de marcat pana la ora controlului, fapta se sanctioneaza cu avertisment.

In cazul unei diferente intre 100 si 1.000 de lei inclusiv, dar mai mica de 1% din valoarea inregistrata in casa de marcat, amenda este cuprinsa intre 10.000 si 15.000 de lei, iar daca este peste 1% amenda urca la 20.000 de lei si se suspenda pentru 30 de zile activitatea operatorului economic pentru unitatea de vanzare la care s-a constatat contraventia, incepand cu cea de-a doua abatere constatata... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro