"Bacalaureat", noul film al lui Mungiu, va avea premiera simultan in Bucuresti si la Cannes

"Bacalaureat", cel mai recent film regizat de Cristian Mungiu, va avea premiera romaneasca simultan cu cea mondiala din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, in data de 19 mai, la ora 19.00.

acum 50 luni (27 Apr 2016)

"Bacalaureat", cel mai recent film regizat de Cristian Mungiu, va avea premiera romaneasca simultan cu cea mondiala din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, in data de 19 mai, la ora 19.00. Premiera va fi deschisa publicului si va avea loc la Sala Palatului din Bucuresti, unde aproximativ 4.000 de oameni vor putea vedea filmul in acelasi timp cu juriul si spectatorii de la Cannes.

"Bacalaureat", cunoscut in perioada de pregatire sub numele de "Fotografii de familie", spune povestea unui doctor dintr-un mic oras de provincie care trebuie sa decida care e cea mai buna cale de urmat pentru copilul lui in contextul societatii romanesti de astazi.

O parte din echipa filmului va fi prezenta la evenimentul din Bucuresti, iar membrii echipei aflati la Cannes vor intra in legatura cu spectatorii bucuresteni in direct de pe covorul rosu.Tot in data de 19 mai, Bacalaureat va putea fi vazut in avanpremiera si in cinematografe din tara.

Este a treia participare a lui Cristian Mungiu in competitia oficiala, la precedentele doua, filmele sale fiind recompensate cu trofeul Palme d'Or, in 2007, pentru 4 luni, 3 saptamani si 2 zile si premiile pentru scenariu si interpretare feminina, in 2012, pentru Dupa Dealuri.

Festivalul de Film de la Cannes selecteaza in competitia oficiala circa 20 dintre cele mai bune filme ale anului, alese din 1800 de filme inscrise in competitie si se desfasoara in acest an intre 11 si 22 mai. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro