Bacalaureat 2017. Joi are loc ultima proba scrisa la materia aleasa de candidati in functie de profil

Bacalaureat 2017. Joi are loc ultima proba scrisa la materia aleasa de candidati in functie de profil

La cel al II-lea au avut de scris un text argumentativ despre importanta tolerantei in relatia de prietenie, iar la ultimul subiect au avut de elaborat un eseu despre tema si viziunea despre lume intr-o opera narativa scrisa de Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu. Ce probe urmeaza Intre 25 si 28 august vor fi evaluate competentele lingvistice de comunicare orala in Limba romana, pe 28 august -- competentele lingvistice de comunicare orala in Limba Materna, pe 29 si 30 august -- competentele digitale, iar in zilele de 30 si 31 august se va face evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

acum 33 luni (24 Aug 2017)

Miercuri a avut loc evaluarea scrisa la proba obligatorie a profilului in cadrul examenului de Bacalaureat 2017, sesiunea a II-a. Astfel, cei de la Profilul Real au sustinut proba la Matematica, iar cei de la Uman au fost testati la Istorie. Urmatoarea proba scrisa va fi, joi, la materia aleasa de candidati, tot in fuctie de profilul studiat.

Absolventii de liceu care au sustinut proba la Istorie au avut, printre altele, de argumentat, printr-un fapt istoric relevant, afirmatia conform careia romanii participa la actiuni diplomatice in a doua jumatate a secolului al XV-lea, dar si de elaborat un eseu in aproximativ doua pagini despre stalinism si national-comunism in Romania.

La Matematica, toate subiectele au fost de un nivel mediu spre usor, apreciaza Denisa Tanasescu, profesor de Matematica la Colegiul National la I.L Caragiale. La aceasta, candidatii de la Profilul Real au avut la primul subiect de comentat poezia "Elegie" a lui Ion Pillat. La cel al II-lea au avut de scris un text argumentativ despre importanta tolerantei in relatia de prietenie, iar la ultimul subiect au avut de elaborat un eseu despre tema si viziunea despre lume intr-o opera narativa scrisa de Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu.

Evaluatii de la Profilul Uman au avut la primul subiect de comentat poezia "Miraj" scrisa de Al. La al III-lea subiect au avut de elaborat un eseu despre tema si viziunea despre lume intr-o opera narativa scrisa de Mihail Sadoveanu sau George Calinescu.

Ce reguli trebuie sa respecte evaluatii

Accesul candidatilor in centrele de examen la probele scrise se face in intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Pentru probele scrise la Matematica si Geografie, candidatii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hartia folosita este doar cea distribuita de asistenti.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro