BACALAUREAT 2015 Premiera: poezie la simularea de la Limba Romana

BACALAUREAT 2015 Premiera: poezie la simularea de la Limba Romana

Realul a avut de ales intre Eminescu si Bacovia Cei de la profilul Real au avut de analizat un fragment din romanul "Accidentul" de Mihail Sebastian, de redactat un text argumentativ pe tema importantei comunicarii dintre parinti si copii si de realizat un eseu in care sa prezinte tema si viziunea despre lume dintr-o poezie de Mihai Eminescu sau de George Bacovia.

acum 105 luni (2 Mar 2015)

La proba de ieri a simularii examenului de maturitate, care a fost cu subiect unic la nivel national, au participat peste 360.000 de elevi.

Textul argumentativ, o provocare

Elevii de clasa a XII-a de la profilurile umanist si pedagogic au avut de analizat un fragment din romanul "Jocurile Daniei" de Anton Holban, de redactat un text argumentativ pe tema influentei traducerilor asupra literaturii nationale si de realizat un eseu in care sa fie prezentata tema si viziunea despre lume intr-o poezie de Tudor Arghezi. Era indicat sa redea cateva versuri si sa se concentreze mai curand pe viziunea criticilor literari asupra operei lui Arghezi si mai putin pe pareri personale", a explicat profesoara Iulia Pop, de la Colegiul National "Sf.

De doi ani, poezia a fost prezenta la toate sesiunile examenului de Bacalaureat, dar la simulare nu a mai "picat" din 2012.

"Exista cateva repere la care puteau face referire cand vorbeau despre importanta traducerilor: este vorba despre articolul "Introductie la Dacia Literara", semnat de Mihail Kogalniceanu, care spunea ca . Se poate porni de aici si putem lega si cu studiile de mai tarziu ale lui Maiorescu sau ale lui Lovinescu, care spune ca ", a mai aratat Iulia Pop.

Realul a avut de ales intre Eminescu si Bacovia

Cei de la profilul Real au avut de analizat un fragment din romanul "Accidentul" de Mihail Sebastian, de redactat un text argumentativ pe tema importantei comunicarii dintre parinti si copii si de realizat un eseu in care sa prezinte tema si viziunea despre lume dintr-o poezie de Mihai Eminescu sau de George Bacovia. Elevii mei imi spuneau ca prefera , pentru ca este o poezie mai scurta, care le permite sa se incadreze in spatiul alocat de redactare.

Nuvela la alegere pentru elevii de clasa a XI-a

La clasa a XI-a, la profilul Real, elevii au p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro