Bac 2015. Corectarea lucrarilor de Bacalaureat in alte judete va genera haos

Bac 2015. Corectarea lucrarilor de Bacalaureat in alte judete va genera haos

Cu doar cateva zile inainte ca absolventii de clasa a XII-a sa sustina probele scrise la examenul de Bacalaureat, mai-marii de la Educatie au luat o decizie care ar putea crea haos si care va intarzia cu o zi afisarea rezultatelor partiale. "Am prelungit cu o zi data de corectura a lucrarilor de Bacalaureat si am scurtat de la trei la doua zile data de corectura a contestatiilor astfel incat afisarea rezultatelor finale sa fie tot pe 10 iulie", a explicat, pentru "Adevarul", ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

acum 64 luni (25 Jun 2015)

Cu doar cateva zile inainte ca absolventii de clasa a XII-a sa sustina probele scrise la examenul de Bacalaureat, mai-marii de la Educatie au luat o decizie care ar putea crea haos si care va intarzia cu o zi afisarea rezultatelor partiale. Concret, oficialii din Ministerul Educatiei au hotarat, prin ordin de ministru, ca lucrarile candidatilor la Bacalaureat sa fie corectate in alte judete decat cele in care acestia au sustinut examenul.

O SABIE CU DOUA TAISURI

Corectarea lucrarilor de Bac in alte judete presupune o intreaga tevatura organizatorica, atrag atentia profesorii, liderii de sindicat si directorii de licee. Pe de o parte, ea ar putea preveni tentativele de frauda, motiv pentru care a fost introdusa. Pe de alta parte, dascalii spun ca procedura este greoaie si ca era nevoie de mai mult timp pentru pregatirea ei. In consecinta, calendarul de la Bacalaureat a suferit, la randu-i, modificari, tot pe ultima suta de metri. "Am prelungit cu o zi data de corectura a lucrarilor de Bacalaureat si am scurtat de la trei la doua zile data de corectura a contestatiilor astfel incat afisarea rezultatelor finale sa fie tot pe 10 iulie", a explicat, pentru "Adevarul", ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

"SE VREA MILITARIZAREA BACALAUREATULUI"

Oficialul si-a justificat gestul precizand ca a luat decizia controversata pentru a anticipa eventualele suspiciuni si fraude la Bacalaureat. In schimb, vocile din sistem afirma ca, prin aceasta masura, seful de la Educatie arata ca nu are incredere in sistemul de invatamant.

"Este o pierdere de timp si de bani, bani care ar fi putut fi acordati examinatorilor. In conditiile acestea, nu inteleg de ce Ministerul Educatiei, Guvernul sau Parlamentul nu schimba Legea Educatiei, in sensul de a introduce paza militarizata la Bacalaureat.

Nici directorii de liceu nu sunt incantati de procedura. "Mi ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro