"Azi se alege premierul?". Romanii care voteaza fara sa aiba habar ce alegeri sunt: "Am votat pentru ca sunt votarile"

Un parlamentar ar reprezenta o parte dintre populatie si ar trebui ca sa ajute pentru bine, pentru prosperitate, pentru copiii nostri, o egalitate intre salarii. Parlamentul ne conduce, are grija de noi, sa traim mai bine, sa avem tot ce ne trebuie", spune Gheorghe Vulpescu (77 de ani). "Am votat sa fie mai bine in tara, sa avem de lucru, sa mareasca pensiile, sa mareasca salariile. Ma astept sa faca locuri de munca, sa mearga tara, sa muncim, sa avem tot ce ne trebuie", a declarat Ion Catin (67 de ani).

acum 40 luni (11 Dec 2016)

O batrana se grabeste sa ajunga la biserica, dar este hotarata sa mearga la vot dupa slujba. Sa ne ajute, macar pe pensionari", spune batrana care se grabeste sa ajunga la slujba.

In spatele femeii, pe trotuarul care duce spre sectia de vot vine un barbat hotarat. Votam pentru Parlamentul Romaniei, Camera Deputatilor si Senat. Parlamentul se ocupa cu elaborare de legi, votare de legi propuse de Guvern, pentru viata mai buna a romanilor. Asa ar trebui, dar cred ca mai intai se ocupa pentru ei si dupa aia pentru noi", spune Ioan Ciosa, pensionar, de profesie inginer.

La alta sectie din comuna Costeiu, oamenii, majoritatea in varsta, ies rand pe rand din sectia de votare. Sa fie mai bine, sa fie salariile si pensiile mai bune, ca sunt foarte mici in comparatie cu ale lor. Sa mai puna seama si pe noi, pe tarani", spune Ioan Ocnaru, pensionar.

"Am fost cu mare drag, cu mare placere la vot pentru o schimbare in mai bine. Un parlamentar ar reprezenta o parte dintre populatie si ar trebui ca sa ajute pentru bine, pentru prosperitate, pentru copiii nostri, o egalitate intre salarii. E pacat de tara asta", spune si Vartopean Baiut. Ce asteapta romanii de la Parlament

Pe campul dintre localitatile Topolovatu Mare si Sustra, un cioban isi paste oile. "De-aia nu mai pot eu de parlament. Eu am parlamentul aici si sanatate buna", spune ciobanul aratand spre turma lui de oi.

Urmatorul popas il facem la Recas, un orasel din Timis, pe cale sa revina la statutul de comuna, urbanizarea Recasului fiind un esec. O intrebam pe o doamna care iese din sectia de votare daca stie ce alegeri sunt astazi. Se alege pentru ca sa fie mai bine. Am votat si eu sa votez.

"Am votat si noi, poate o sa avem o schimbare mai buna. Am votat pentru Parlament si pentru Senat. Parlamentul ne conduce, are grija de noi, sa traim mai bine, sa avem tot ce ne trebuie", spune Gheorghe Vulpescu (77 de ani). "Am votat sa fie mai bine in tara, sa avem d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro