Azi este cea mai deprimanta zi din an: cine a lansat conceptul de Lunea Albastra

Azi este cea mai deprimanta zi din an: cine a lansat conceptul de Lunea Albastra

La fel de eficient este sa dati dovada de altruism, pentru ca studii stiintifice riguroase au indicat ca un comportament generos sustinut aduce cu sine o stare de sanatate mai buna, dar si un sentiment de satisfactie care va va ajuta sa treceti mai usor peste micile neplaceri.

acum 97 luni (18 Jan 2016)

Blue Monday (Lunea Albastra/Trista- n.r.) a fost creata in 2005 de o agentie de turism din Marea Britanie, care a comandat un studiu bazat pe calcule care au inclus factori precum conditiile meteorologice si nivelul datoriilor personale. Astfel, studiul a aratat ca oamenii au acumulat datorii in urma cheltuielior din perioada Sarbatorilor, ceea ce ii face mai irascibili, dar si ca adaptarea la locul de munca, dupa zilele libere, se face anevoios, mai ales ca nici vremea nu este prea prietenoasa. Potrivit studiului, cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimanta zi si pentru ca oamenii manifesta o stare de tristete, inactivitate si consuma carbohidrati in exces.

Cu toate ca cercetarea nu are baze stiintifice conceptul a devenit destul de popular, iar multe persoane au ajuns sa se consoleze daca au o zi proasta, cu gandul ca Lunea Albastra este inevitabila.

Totusi, pentru a ne ajuta sa trecem peste Lunea Albastra sau peste oricare alta zi "albastra" din cursul acestui an, psihologii au cateva recomandari, noteaza The Telegraph:

Nu ignorati importanta luminii naturale, care ajuta la stabilizarea nivelului de serotonina din organism si duce la cresterea nivelului de endorfine, hormoni care ne asigura buna dispozitie.

Un alt sfat este sa zambiti, pentru ca zambetul are darul de a elibera in organism o serie intreaga de substante benefice. La fel de eficient este sa dati dovada de altruism, pentru ca studii stiintifice riguroase au indicat ca un comportament generos sustinut aduce cu sine o stare de sanatate mai buna, dar si un sentiment de satisfactie care va va ajuta sa treceti mai usor peste micile neplaceri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro