Avocatul Poporului ii cerceteaza pe preotii BOR care nu au permis ingroparea mortilor de alte confesiuni in cimitire

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la refuzul autoritatilor de a lua atitudine in cazul opozitiei preotilor care administreaza cimitirele din localitatile Cocorastii Colt, judetul Prahova si Talpas, judetul Dolj, de a permite inhumarea unor persoane apartinand Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea, respectiv Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste din Romania in locul de veci, proprietatea familiilor rudelor decedate", conform unui comunicat trimis,miercuri, de Avocatul Poporului.

acum 80 luni (3 Feb 2016)

Avocatul Poporului cerceteaza cazul unor preoti ortodocsi care au refuzat sa permita ingroparea a doua persoane, una adventista si una baptista, in cimitire, relateaza Agerpres.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la refuzul autoritatilor de a lua atitudine in cazul opozitiei preotilor care administreaza cimitirele din localitatile Cocorastii Colt, judetul Prahova si Talpas, judetul Dolj, de a permite inhumarea unor persoane apartinand Bisericii Crestine Adventiste de Ziua a Saptea, respectiv Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste din Romania in locul de veci, proprietatea familiilor rudelor decedate", conform unui comunicat trimis,miercuri, de Avocatul Poporului. 53 din Constitutia Romaniei privind libertatea de constiinta si restrangerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati.

Conform relatarilor din presa, in ambele cazuri familiile persoanelor decedate nu au putut sa-si ingroape rudele, conform dorintei acestora, in locul de veci aflat in proprietate, preotii invocand trecerea defunctelor la alt cult. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro