Avocatul Poporului a primit raspunsul Ombudsman-ului din Norvegia in cazul Bodnariu

Citește și: Doar 48 de state interzic pedepsele corporale asupra copiilor In documentul transmis Avocatului Poporului se menţionează că ordinele de preluare in ingrijire a copiilor sunt emise de Comisia Districtuală de Bunăstare Socială, dar şi că părinţii au dreptul la un proces echitabil, inclusiv la avocat plătit de guvern, dreptul de a fi audiaţi şi dreptul de a contesta decizia Comisiei la Tribunalul Districtual.

acum 54 luni (15 Jan 2016)

Avocatul Poporului a primit răspuns de la Ombudsman-ul din Norvegia, la adresa trimisă, in 23 decembrie 2015, in cazul celor cinci copii ai familiei Bodnariu preluaţi de autorităţile de protecţie a copilului (Barnevernet) din Norvegia.

Citește și: Doar 48 de state interzic pedepsele corporale asupra copiilor

In documentul transmis Avocatului Poporului se menţionează că ordinele de preluare in ingrijire a copiilor sunt emise de Comisia Districtuală de Bunăstare Socială, dar şi că părinţii au dreptul la un proces echitabil, inclusiv la avocat plătit de guvern, dreptul de a fi audiaţi şi dreptul de a contesta decizia Comisiei la Tribunalul Districtual.

Ambasadorul Romaniei la Oslo, Adrian Gabriel Davidoiu, consulul ambasadei, Mihai Oprescu şi un expert trimis din centrala MAE au avut o intalnire, marţi, cu familia Bodnariu şi cu avocatul acesteia, a anunţat MAE, precizand că minorii vor putea fi vizitaţi de consul.

Citește și: Diplomaţii romani de la Oslo, in legătură cu familia Bodnariu

"Familiei Bodnariu i s-au recomandat alţi doi avocaţi norvegieni, care s-au ocupat in trecut de cazuri similare şi care pot colabora cu avocatul familiei. Din discuţie a rezultat că sesizările privind eventuale abuzuri ale Barnevernet pot fi adresate doar de familie, prin avocat, către instituţia Fylkesmannen, care este reprezentantul autorităţilor centrale in teritoriu", a declarat Raluca Lunculescu, purtătorul de cuvant al MAE.

Copiii familiei romanului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, in noiembrie 2015, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro