Avocatul inspectoarei spagare de la Cluj: "Arestul preventiv trebuie sa ramana o masura exceptionala, pentru persoane din categoria interlopilor"

"In ce priveste activitatea desfasurata in cursul zilei de ieri, 01.09.2014, arata ca din probele de la dosar, inculpata a pretins de la suspecta ...suma de 2.200 euro pe care a primit-o in doua transe, o prima transa de 1.200 euro in august 2014, in biroul inculpatei, iar in cursul zilei de ieri inculpata a primit tot in biroul sau de la Inspectoratul Scolar Cluj suma de 1.000 euro, imediat dupa ce s-a primit aceasta suma de bani intervenind organele de urmarire penala, s-a realizat perchezitia, suma a fost identificata si s-au intocmit documentele procedurale in acest sens.

acum 83 luni (6 Sep 2014)

(...) Arestul preventiv trebuie sa ramana, dupa parerea sa, o masura exceptionala, pentru persoane din categoria interlopilor, persoane care prin ei insisi prezinta pericol pentru ordinea publica, iar arestul la domiciliu sa fie o masura preventiva pentru acele persoane care au cauzat o tulburare pentru ordinea publica, dar nu prin persoana lor, ci prin fapta pe care au comis-o", arata procurorii DNA Cluj. Aceasta a luat 9.600 de euro mita de la mai multi parinti ca sa le asigure o nota de promovare copiiilor acestora la ambele sesiuni ale Bacalaureatului. Fostul adjunct a luat mita si de la profesori, atat la definitivat, cat si la Titularizare, mai arata procurorii DNA Cluj.

"In ce priveste activitatea desfasurata in cursul zilei de ieri, 01.09.2014, arata ca din probele de la dosar, inculpata a pretins de la suspecta ...suma de 2.200 euro pe care a primit-o in doua transe, o prima transa de 1.200 euro in august 2014, in biroul inculpatei, iar in cursul zilei de ieri inculpata a primit tot in biroul sau de la Inspectoratul Scolar Cluj suma de 1.000 euro, imediat dupa ce s-a primit aceasta suma de bani intervenind organele de urmarire penala, s-a realizat perchezitia, suma a fost identificata si s-au intocmit documentele procedurale in acest sens. Probatiunea mai pune in evidenta implicarea inculpatei in fraudarea examenelor de definitivat si titularizare sustinute in cursul lunii iulie 2014 de cadrele didactice, masurile de supraveghere tehnica care au fost autorizate in cauza si care au fost exploatate si conservate la dosarul de urmarire penala surprinzand un mecanism similar de comunicare prin sms, coduri, parole, pentru a fi inserate in lucrarile de examen de catre candidatii-profesori, cu precizarea ca aceste elemente noi se impun a fi investigate. Astfel cum a precizat anterior, arata ca inculpata a recunoscut faptele, existand si marturii depuse de catre suspectii ...sau ..., care recunosc starea de fapt pe care a descris-o, sumele de bani pre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro