Avocatul Gheorghe Piperea: Voi contesta din nou candidatura lui Piedone, este o sfidare a justitiei

Avocatul Gheorghe Piperea: Voi contesta din nou candidatura lui Piedone, este o sfidare a justitiei

""In afara de faptul ca are niste conditii ale pastrarii libertatii provizorii, conditii care, daca sunt incalcate, se pierde cautiunea - in cazul domnului Piedone e vorba de 1,5 milioane de lei - controlul judiciar pe cautiune are conditii in ceea ce priveste libertatea de deplasare a respectivului, perimetrul pe care se deplaseaza este strict delimitat", a precizat Gheorghe Piperea.

acum 54 luni (24 Apr 2016)

"Sunt obligat sa o contest (candidatura lui Piedone, n.r.), din cate stiu mai sunt alte cateva sute de contestatii care se pregatesc, in primul rand ale celor din Asociatia Colectiv, dar si alte contestatii. Parerea mea este ca avem de-a face cu o sfidare a acestor oameni, este si o sfidare a justitiei, pentru ca justitia a anulat acea candidatura, si nu doar 2.500 de semnaturi, deci este autoritate de lucru judecat", a spus Piperea. ""In afara de faptul ca are niste conditii ale pastrarii libertatii provizorii, conditii care, daca sunt incalcate, se pierde cautiunea - in cazul domnului Piedone e vorba de 1,5 milioane de lei - controlul judiciar pe cautiune are conditii in ceea ce priveste libertatea de deplasare a respectivului, perimetrul pe care se deplaseaza este strict delimitat", a precizat Gheorghe Piperea.

Avocatul a adaugat ca va cere sa se depuna la dosar documentul din care rezulta care sunt conditiile controlului judiciar in cazul lui Piedone."Eu va spun ca, de regula, conditiile sunt sa nu te misti oriunde vrei, ci intr-un anumit perimetru. De exemplu, daca s-ar pune problema sa mearga in strainatate, pentru un primar ales, dar care este sub control judiciar, acest lucru nu e posibil, deoarece controlul judiciar nu iti permite sa iesi din tara", a mai spus Piperea.

Cristian Popescu Piedone si-a depus din nou candidatura pentru Primaria Sectorului 4, dupa ce prima data i-a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti, au declarat pentru News.ro reprezentantii Biroului Electoral al Sectoruli 4. De data aceasta a depus peste 5.600 de semnaturi din partea Partidului Puterii Umaniste", a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral al Sectorului 4, Aneta Cristescu.

Pentru depunerea candidaturii, Piedone avea nevoie de 2.728 de semnaturi, adica 1% din numarul alegatorilor din Sectorul 4, respectiv 272.851. "Examinand listele de sustinatori inaintate de Biroul Elec... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro