Avocatul baronului Nicusor sustine ca acesta este in SUA. "Ce, l-au parasutat din avion?". Oficialitatile turce l-au preluat si fac formalitatile de extradare

Avocatul baronului Nicusor sustine ca acesta este in SUA.

Autoritatile romane spun ca, intr-adevar, cererea de extradare a lui Nicusor Constantinescu a fost respinsa de americani pe motiv ca in Codul Penal american nu exista infractiunea de abuz in serviciu. Ca si in cazul de fata, in cazul lui Necolaiciuc autoritatile americane nu au mai prelungit viza de sedere pe teritoriul SUA, iar acesta a fost retinut de oficialii de la Imigrari si extradat", spun sursele citate. Numai ca odata ajuns la frontiera, acesta a fost preluat de autoritatile turce in baza mandatului international de urmarire si a celui de arestare preventiva emis de judecatorii romani.

acum 112 luni (2 Nov 2014)

Nicusor Constantinescu se afla in SUA, conform avocatului sau, si in Turcia, conform autoritatilor romane. Catalin Dancu, cel care il reprezinta pe baronul de Constanta, sustine ca a vorbit cu Nicusor Constantinescu, iar acesta nu a parasit teritoriul Statelor Unite, respingand astfel zvonurile ca baronul ar fi plecat din SUA si s-ar afla in Turcia. Cum putea sa se duca in Turcia Nicusor Constantinescu fara sa treaca pe la politia lor de frontiera? Se ducea el la turci si intra ca prin branza, iar turcii inchideau ochii ca e el, Nicusor Constantinescu?

Extradarea din SUA a fost respinsa

Avocatul sustine ca a comunicat ultima data cu clientul sau in urma cu doua zile, cand au schimbat mai multe mesaje scrise.

"Noi am cerut procurorului general al SUA sa respinga cererea de extradare pentru ca mandatul de arestare a fost emis abuziv si nelegal.

Baronul este in Turcia, in custodia politiei

Surse din justitie sustin insa ca Nicusor Constantinescu se afla, de fapt, intr-un spital din Turcia, unde a fost dus de politie dupa ce a ales sa paraseasca Statele Unite pentru ca i-a expirat viza. "De la granita cu Turcia, a fost preluat de autoritati in baza mandatului de arestare emis pe numele sau.

Autoritatile romane spun ca, intr-adevar, cererea de extradare a lui Nicusor Constantinescu a fost respinsa de americani pe motiv ca in Codul Penal american nu exista infractiunea de abuz in serviciu. Ca si in cazul de fata, in cazul lui Necolaiciuc autoritatile americane nu au mai prelungit viza de sedere pe teritoriul SUA, iar acesta a fost retinut de oficialii de la Imigrari si extradat", spun sursele citate.

Pentru ca si lui Constantinescu tocmai i-a expirat viza pentru SUA, acesta a ales sa plece in Turcia pentru a nu avea parte de acelasi tratament ca Mihai Necolaiciuc. Numai ca odata ajuns la frontiera, acesta a fost ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro