Avocatii Elenei Udrea sustin ca aceasta ar fi pierdut unul dintre gemenii cu care este insarcinata. Medic: "Exista riscul sa il piarda si pe cel de-al doilea"

Avocatii Elenei Udrea sustin ca aceasta ar fi pierdut unul dintre gemenii cu care este insarcinata. Medic:

Elena Udrea a anuntat recent ca este insarcinata cu gemeni in urma unei inseminari in vitro, insa evz.ro arata ca aceasta ar fi avut probleme cu sarcina iar acum este obligata sa stea la pat pentru a evita riscul de a-l pierde si pe cel de-al doilea copil.

acum 54 luni (28 Mar 2018)

Elena Udrea a anuntat recent ca este insarcinata cu gemeni in urma unei inseminari in vitro, insa evz.ro arata ca aceasta ar fi avut probleme cu sarcina iar acum este obligata sa stea la pat pentru a evita riscul de a-l pierde si pe cel de-al doilea copil. "Sunt sanse ca unul dintre copii sa se opreasca din evolutie si, odata ce acest copil s-a pierdut, exista riscul sa piarda si cel de-al doilea copil, dat fiind faptul ca uterul se contracta", sustin medici care fac procedura de fertilizare in vitro. Explicatiile medicilor Medicii ginecologi explica situatia in care se afla Elena Udrea si spun ca aceasta ar putea sa piarda si al doilea fat. In al doilea caz, se poate intampla ca unul dintre embrioni sa nu primeasca nutrientii necesari si sa se opreasca din evolutie. Indiferent care a fost cauza, atunci cand unul din feti se opreste in evolutie si este expulzat, exista riscul ca pacienta sa piarda si cel de-al doilea fat, intrucat uterul se contracta din cauza golului lasat de fatul eliminat. In cazul in care unul dintre feti se opreste din evolutie, dar ramane in uter, sarcina poate continua pana la termen, urmand ca la nastere sa fie scosi ambii feti. Depinde, desigur, de fiecare caz in parte, precum si de numarul de saptamani al sarcinii. Daca atunci cand unul din feti se opreste din evolutie sarcina e mai mica de, sa spunem, 24 de saptamani, atunci ea poate fi dusa pana la termen, cu un fat in evolutie si altul fara viata. Daca sarcina este mai mare de 24 de saptamani, insa, decizia se ia in functie de analizele de sange ale mamei, putand fi nevoie de operatie pentru a scoate ambii feti, ca sa nu punem in pericol viata pacientei", afirma un medic ginecolog. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro