Avocati: Fostul deputat Viorel Hrebenciuc, achitat definitiv in dosarul in care era acuzat de marturie mincinoasa

Fostul lider al PSD Viorel Hrebenciuc a fost achitat definitiv de Judecatoria Sectorului 1, in dosarul in care a fost acuzat de marturie mincinoasa, au anuntat avocatii fostului deputat, potrivit Mediafax.

acum 45 luni (5 Jul 2017)

Fostul lider al PSD Viorel Hrebenciuc a fost achitat definitiv de Judecatoria Sectorului 1, in dosarul in care a fost acuzat de marturie mincinoasa, au anuntat avocatii fostului deputat, potrivit Mediafax. Solutia de achitare dispusa de Judecatoria Sectorului 1, in prima instanta, a ramas definitiva ca urmare a deciziei procurorilor de a nu mai declara apel impotriva sentintei de achitare", se arata intr-un comunicat de presa al Societatii Civile Profesionale de Avocati Plopeanu & Ionescu.

In 10 aprilie, Viorel Hrebenciuc a fost achitat in prima instanta, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru marturie mincinoasa, ca urmare a declaratiilor din dosarul in care Ioan Niculae si Gheorghe Bunea Stancu au fost condamnati definitiv pentru finantarea ilegala a campaniei pentru alegerile prezidentiale din anul 2009.

"Ca urmare si a faptului ca numitul Hrebenciuc Viorel nu a spus adevarul in legatura cu aspectele pentru probarea carora a fost audiat in calitate de martor, privind fapta savarsita de numitul Ioan Niculae, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a dispus achitarea inculpatilor Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe si Barac Viorel. Ulterior, la data de 19.03.2015, in cauza penala, in calea de atac a apelului, aflata pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, inculpatul Hrebenciuc Viorel fiind reaudiat in calitate de martor, a dat declaratii sincere", precizau procurorii, la acel moment. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro