Avocata condamnata pentru fapte de coruptie, dupa ce a mituit un gardian din penitenciar, continua se profeseze. In barou, opiniile de excludere, impartite

Condamnata definitiv la doi ani si patru luni inchisoare cu suspendare, dupa ce initial instanta de fond hotarase executarea pedepsei in regim de detentie, avocata Alina Scafaru a dat in judecat Baroul Vaslui si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, solicitand anularea deciziei prin care s-a dispus excluderea sa din profesie si radierea din Barou. Pe aceeasi tema: Cum a incercat avocata din Vaslui sa plaseze iubitului interlop, aflat in puscarie, whis-key si 8 telefoane mobile ascunse in paine si salata boeuf Avocata din Vaslui, iubita proxenetului "Cap de porc", din clanul Corduneanu, arestata preventiv Avocata Alina Scafaru, din Vaslui, a fost retinuta de procurorii DNA, fiind acuzata ca a ajutat iubitul detinut sa introduca in puscarie telefoane si alcool

acum 31 luni (5 Apr 2018)

Condamnata definitiv la doi ani si patru luni inchisoare cu suspendare, dupa ce initial instanta de fond hotarase executarea pedepsei in regim de detentie, avocata Alina Scafaru a dat in judecat Baroul Vaslui si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, solicitand anularea deciziei prin care s-a dispus excluderea sa din profesie si radierea din Barou.

In hotararea Tribunalului Vaslui, prin care a fost respinsa cererea avocatei, ca fiind inadmisibila, se mentioneaza ca Alina Scafaru a fost exlusa din avocatura in cadrul sedintei Consiliului Baroului Vaslui din data de 30.01.2017 . La respectiva sedinta au participat toti cei sapte consilieri, membri ai acestui Consiliu, decanul si prodecanul Baroului Vaslui, in total 9 persoane cu drept de vot, iar in urma votului exprimat de fiecare dintre acestia, au votat pentru excluderea din profesie, doar un numar de 4 consilieri.

Potrivit statutul profesiei, calitatea avocatului inceteaza daca a fost condamnat definitiv pentru o fapta prevazuta de legea penala si care il face nedemn de a fi avocat, conform legii.

In fata judecatorilor, Alina Scafaru a precizat ca textele de lege nu precizeaza in mod explicit care sunt infractiunile pentru care condamnarea definitiva il face pe autor nedemn de a mai exercita profesia de avocat.

"Consiliul Baroului avea obligatia sa cerceteze, sa aprecieze si sa decida daca fapta penala respectiva este sau nu compatibila cu exercitarea in continuare a profesiei de avocat, incetarea calitatii de avocat neputand fi dispusa de drept, ca efect direct si imediat al solutiei de condamnare in sine", a invocat avocata Scafaru in fata instantei.

Cum a ajuns avocata scafaru dupa gratii

Alina Scafaru a fost arestata la sfarsitul lunii aprilie 2015 dupa ce a incercat, printr-un intermediar, sa mituiasca un agent din penitenciarul Iasi pentru a-i transmite unui interlop din ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro