Aviz POZITIV pentru proiectul pensiilor speciale ale parlamentarilor. Ce modificari au fost aduse proiectului

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a primit aviz favorabil, marți, cu majoritate de voturi din partea comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului, informează Agerpres. Indemnizația de parlamentar se cumulează cu orice tip de pensie stabilită in sistemul public de pensii sau in alt sistem de pensii neintegrat sistemului public, precum și cu orice alte venituri realizate.

acum 59 luni (12 May 2015)

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a primit aviz favorabil, marți, cu majoritate de voturi din partea comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului, informează Agerpres.

"Comisia pentru Statut a votat cu majoritate de voturi raport de adoptare, cu modificări", a declarat Marton Arpad. 23 de liberali AU SEMNAT proiectul de lege

Potrivit unor surse parlamentare, in proiect, comisia a introdus un amendament care prevede că, in cazul in care sunt condamnați penal, parlamentarii iși vor pierde pensia specială.

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost depus la Parlament după ce inițiatorii au strans 256 de semnături pentru susținerea lui atat din arcul majorității guvernamentale, cat și de la Opoziție. Cuantumul indemnizației il reprezintă produsul obținut prin inmulțirea numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizația brută lunară realizată in luna anterioară solicitării de pensionare. Pentru mandate incomplete, indemnizația se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de 6 luni de activitate parlamentară", se arată in proiectul de lege.

Citește și: Parlamentarii iși pregătesc pensii speciale

Indemnizația de parlamentar ar urma să se actualizeze ori de cate ori se majorează sau se indexează indemnizația brută lunară a unui deputat sau senator aflat in exercitarea mandatului, cu aceeași dată.

Indemnizația de parlamentar se cumulează cu orice tip de pensie stabilită in sistemul public de pensii sau in alt sistem de pensii neintegrat sistemului public, precum și cu orice alte venituri realizate. Indemnizația este supusă impozitului pe venit și contribuției de asigurări sociale de sănătate și se suportă din bugetul de stat, mai prevede textul proiectului de lege.

Potrivit calculelor inițiatorilor, un fost deputat sau senator care a... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro